Mesebeli gyógyulás a szőlőmag
segítségével!
Almásfüzitő
- A fűben-fában orvosság kifejezést
félve ejtjük ki,
közhelynek számít. De ha igaz? A szőlő
gyümölcsben rejtőző kicsiny
magok méretükhöz képest
elképesztő
egészségjavító erőt
hordoznak!
A C-vitamin felfedezése során
Szent-Györgyi Albert a paprika előtt a
szőlőmaggal kísérletezett, ismervén
annak kiváló tulajdonságait. Jankovszky
Sándor agrármérnök,
közgazdász és műszaki
mérnök hallott erről, de tudatosan nem
idézte
fel, amikor elkezdte kóstolgatni a kakaópor
finomságúra őrölt
szőlőmagport. Nem is azért kóstolgatta, mert az
ízére volt kíváncsi,
hanem a finomságát ellenőrizte. Ő ugyanis egy
őrlőgép kifejlesztésére
kapott megbízást. De kezdjük az
elején!
Mindig sokat dolgoztam, s
számos újításon
törtem a fejem,
leginkább műszaki megoldásokat kerestem adott
problémákra - foglalja
össze röviden az előzményeket. -
Sportoltam,
egészségesen éltem, mégis
agyvérzést kaptam 2003-ban, s az infarktussal is
meg
kellett birkóznom,
kétszer is. Legyőztem mindegyiket, s makacsul folytattam a
munkát, a
kitartó szédülésem
ellenére.
Tizennégyféle gyógyszert szedtem, s
úgy
tűnt, ezzel együtt kell élnem. Akkor kaptam a
megbízást olyan őrlőgép
kifejlesztésére, amely követ, magot,
egyéb
kemény anyagokat őröl-darál
porszemcse finomságúra - a többi
közt
szőlőmagot is. Mivel tiszta volt
a gép, a mag, a rendszer, úgy
próbálgattam,
hogy elértem-e a kívánt
finomságot, hogy kóstolgattam. Naponta
többször, csupán a nyelvem
hegyével nyalogattam a szőlőmag-őrleményt. S
néhány hét után, amint
kiléptem a műhelyem ajtaján, egy pillanatra
megtorpantam.
Eltűnődtem:
vajon mi olyan furcsa? Nem szédülök!
A meseszerű
történet minden momentuma
bizonyítható, az 59
esztendős Jankovszky Sándor ugyanis a
földön jár.
Almásfüzitői gyári
telephelyén jószerivel egymaga dolgozott
és dolgozik ma is az őrléssel.
Kizárólag kékszőlőmagot
használ fel, amit mosva, szárítva kap
egyik
legnevesebb borászunk
ültetvényéről. Miután
konstatálta közérzetének
javulását, hosszasan végiggondolta,
mit is csinált másként az eltelt
hetekben, amit azelőtt nem? A kóstolgatást...
Erre jutott, de a
biztonság kedvéért elment az
orvosához, alapos kivizsgálást
kért, majd
eltette a leleteket. Innentől fogva tudatosan, nagyobb adagokban
fogyasztotta a szőlőmagport, s három hónap
múltán visszatért az újabb
kivizsgálásra. Majd a következő negyven
nap után megkapta az orvosi
igazolást: gyógyszermentesen él!
Nekem a
szőlőmagportól megszűnt a köszvényem
és a
pollenallergiám, és beállt a
korábban rakoncátlankodó
vércukorszintem
is - mondja csöndesen a fejlesztőmérnök,
majd kissé patetikusan így
fogalmaz:
A szőlőmag nagy
túlélő! Gondolja csak meg! A bogyó
közepén
ülnek a magok, túlélik a rengeteg
napsütést, sugárzást,
mindent, és nem
veszítik el értékes
tulajdonságaikat. Az őrleményt
kenyérbe sütve,
forró teába keverve, bárhogyan
fogyaszthatjuk. Súlyos betegségekből
épültek fel számosan
hatására, de persze, ennek azért
még folyik a
bizonyítása: tartanak a klinikai
kísérletek. Egyelőre én csak a magam
példájával szolgálhatok.
Megmutathatom a leleteimet...
A kipréselt
szőlőhéjat a maggal egyébként
veszélyes hulladékként
kezelik: a nagyüzemeknek tanúsítaniuk
kell, hova
teszik. A szőlőmag
táplálék-kiegészítőként
való feldolgozásáért
viszont Jankovszky
Sándor
innovációs díjat kapott a
Közép-dunántúli
régió
innovációs
irodájától.
Jelenleg is klinikai
kísérleteket folytatnak a
kékszőlőmag-őrleménnyel,
étrend-kiegészítőként
forgalmazott a termék
2009-től. Az már bizonyított, hogy
antioxidáns, lúgosító
hatású, s a
nyomelem- és ásványianyag-tartalma
miatt az egészségjavító
hatása nem
kétséges.
Forrás:fmh.hu
|