SÓS KEKSZ I
24 dkg sima liszt, 1/2 csomag
sütőpor, 24 dkg főtt burgonya, 16 dkg vaj, és egy
csipetnyi só.
A lisztben elkeverjük a
sütőport
és a gyúródeszkára
szitáljuk.
Beletesszük az áttört, főtt
burgonyát,
amelyet 1 nappal előbb főztünk meg, a vajat, sót,
és
tésztát gyúrunk. Liszttel meghintett
gyúródeszkán kisodorjuk
és kikent
tepsire rakjuk. A tésztát a tepsin
cifrázó
derelyemetélővel négyszögekre
szeleteljük,
megkenjük tojásfehérjével,
meghintjük
sóval és köménymaggal, majd
aranysárgára sütjük.
SÖRKIFLI
11 dkg vaj, 18 dkg sima liszt, 1
kávéskanál porcukor, egy
kevés só, 1
egész tojás, 2 dkg élesztő, 3
evőkanál tej
és 1 evőkanál tejföl.
Az
átszitált lisztet,
megreszelt vajat, cukrot, sót, tojást,
tejfölt
és a langyos tejben áztatott élesztőt
összegyúrjuk és megkelesztjük.
A megkelt
tésztát lisztezett
gyúródeszkán
kisodorjuk, háromszögekre vágjuk
és kifli
alakúra formázzuk úgy, hogy a
háromszög sarka felülre
kerüljön. A kifliket
megkenjük tojással, meghintjük
köménymaggal és sóval.
Vajjal kikent
tepsire rakjuk és forró sütőben
sütjük.
SÓS RUDACSKA I
25 dkg sima liszt, 2
tojássárgája, 10
dkg vaj, 2 dkg élesztő, 1 dl tejföl vagy tej, egy
csipetnyi
só és mandula.
A liszttel elmorzsoljuk az
élesztőt,
beletesszük a reszelt vajat, a 2
tojássárgáját,
sót és
tejfölt. Kemény tésztát
gyúrunk
és 1 óra hosszat pihenni hagyjuk. A liszttel
meghintett
gyúródeszkán 1 cm vastagra
kisodorjuk
és a tésztát
derelyemetélővel
rudacskákra metéljük. A
rudacskákat
megkenjük tojással, meghintjük
köménymaggal és apróra
vagdalt
mandulával. Tepsire rakjuk és forró
sütőben
sütjük.
SÓS RUDACSKA II
40 dkg sima liszt, 1 egész tojás,
1
tojássárgája, 17 dkg
műzsír, 2 dkg
élesztő, 1/2 dl tej és egy csipetnyi
só.
Az
átszitált lisztből,
egész tojásból,
tojássárgájából,
megreszelt
műzsírból, sóból meg a
tejben
áztatott élesztőből tésztát
gyúrunk
és 2 óra hosszat pihenni hagyjuk. A pihentetett
tésztát meglisztezett
gyúródeszkán 1
cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük
tojással,
meghintjük köménymaggal meg
sóval
és egyszer végighúzzuk rajta a
nyújtófát, hogy a
köménymag
benyomódjon. Cifrázó
derelyemetélővel
rudacskákra metéljük, tepsire
rakjuk és
forró sütőben sütjük.
SÓS RUDACSKA III
9 dkg vaj, 2
tojássárgája, egy
kevés só, 2 dkg
élesztő,1,1/2 dl tej
és 30 dkg sima liszt.
A vajat a 2
tojássárgájával
jól
összekeverjük. Beletesszük a sót,
a tejben
áztatott élesztőt és a lisztet.
Kemény
tésztát gyúrunk, meleg
lábassal a
gyúródeszkán letakarjuk és
kelni hagyjuk.
Azután kisodorjuk a tésztát,
rudacskákat
formálunk, megkenjük tojással
és
meghintjük sóval meg
köménymaggal. Kikent
tepsin még egy ideig kelni hagyjuk és
azután
forró sütőben megsütjük.
OLCSÓ SÓS
SÜTEMÉNY
25 dkg sima liszt, 5 dkg vaj, 1
tojássárgája, 5 evőkanál
tej, egy csipetnyi
só és 1
kávéskanál sütőpor.
Az
átszitált lisztből, reszelt
vajból,
tojássárgájából,
tejből, sóból és
sütőporból
tésztát gyúrunk. A jól
kidolgozott
tésztát kb. ujjnyi
vastagságú
darabokra metéljük, ezeket megkenjük
tojássárgájával
és
megszórjuk köménymaggal meg
sóval.
Kikent tepsin gyenge tűzön megsütjük.
SAJTOS RUDACSKÁK I
13 dkg parmezánsajt, 15 dkg vaj, 21 dkg sima
liszt,
egy csipetnyi só és 6 evőkanál
tejföl vagy
tej.
A reszelt
parmezánsajtból,
reszelt vajból, lisztből, sóból
és
tejfölből tésztát csinálunk.
A
tésztát jól meggyúrjuk,
lisztezett
gyúródeszkán kisodorjuk
és
cifrázó derelyemetélővel
rudacskákra
metéljük. Megkenjük
tojásfehérjével, tepsire rakjuk
és
jó meleg sütőben sütjük.
KÖMÉNYES
RUDACSKÁK
24 dkg sima liszt, 14 dkg vaj, 2 evőkanál
tejföl
vagy tej, 2 tojássárgája, 1
egész
tojás, 1 dkg élesztő, 1
kávéskanál
cukor, kevés só és
köménymag.
A liszttel elmorzsoljuk az
élesztőt
meg a vajat, beletesszük a tejfölt, a 2
tojássárgáját, az
egész
tojást, cukrot, sót és lágy
tésztát gyúrunk. A
tésztát
lisztezett gyúródeszkán 1 cm vastagra
kisodorjuk,
megkenjük tojással és
meghintjük sóval
és bőségesen köménymaggal.
Cifrázó derelyemetélővel
rudacskákat
metélünk, kikent tepsire rakjuk és
jó meleg
sütőben megsütjük.
SÓS KEKSZ II
23 dkg sima liszt, 8 dkg vaj, 1 egész
tojás, 2
evőkanál savanyú tejföl, 1
kávéskanál ecet, egy
csipetnyi só
és 1/2 csomag sütőpor.
A liszttel elmorzsoljuk a vajat,
beletesszük a sót, tojást,
tejfölt, ecetet
és sütőport. Jól kigyúrjuk a
tésztát, lisztezett
gyúródeszkán
kisodorjuk és kekszformával
kiszaggatjuk. A keksz
tetejét megkenjük tejjel, tepsire rakjuk
és
megsütjük.
SAJTOS RUDACSKÁK II
15 dkg vaj, 15 dkg reszelt ostyepka-sajt
(füstölt
juhsajt), 2 egész tojás, 30 dkg sima liszt, 15
dkg főtt
burgonya, egy kevés édespaprika, egy csipetnyi
só
és egy kevés törött
fehérbors.
Az
átszitált lisztbe
belekeverjük a reszelt ostyepka-sajtot, a reszelt vagy
puhított vajat, a tojást, az
áttört, főtt
burgonyát, az édespaprikát,
sót és
törött fehérborsot. Az egészből
tésztát gyúrunk és
hűvös helyen
pihentetjük. Aztán kisodorjuk a
tésztát,
négyrét hajtjuk és
újból
pihentetjük. A pihentetett
tésztából
rudacskákat formálunk, megkenjük
tojással és megszórjuk
köménymaggal. Tepsire rakjuk és
forró
sütőben hirtelen sütjük.
LEVELES
TÚRÓS RUDACSKÁK
1/4 kg túró, 1/4 kg sima liszt,
1/4 kg
margarin, 1 tojássárgája és
egy
kevés só.
A lisztből,
áttört
túróból, sóból,
tojássárgájából
és
margarinból tésztát
gyúrunk.
Lisztezett gyúródefzkán kisodorjuk
és
rudacskákra metéljük. Kikent
tepsire rakjuk,
megkenjük tojásfehérjével,
megszórjuk
köménymaggal és sóval.
Forró
sütőben sütjük.
PEREC
30 dkg sima liszt, 10 dkg vaj, egy csipetnyi
só, 2 dkg élesztő és egy
kevés tej.
Az élesztőt
beáztatjuk a tejbe
és megkelesztjük. Az
átszitált lisztből,
vajból, sóból és megkelt
kovászból kemény
tésztát
gyúrunk, mint a metélthez. A
tésztából vékony
rudacskákat
csinálunk és pereceket formálunk
belőlük.
Aztán tepsire rakjuk és kelni hagyjuk. A megkelt
pereceket megkenjük tojással és
sütőbe
tesszük. Az elősütés után,
még
forrón megkenjük sós
mázzal,
újból beletesszük a sütőbe
és a
sütést befejezzük.
SÓS MÁZ
PERECRE: 2
kávéskanál sót, 2
kávéskanál vizet, 1
tojásfehérjét és 2
kávéskanál sima lisztet jól
összekeverünk.
SÓS PEREC I
1 kg sima liszt, 20 dkg vaj, 1 tojás,
só, 2 dkg élesztő, 1/2 l tej és 2
kockacukor.
A vajat a liszttel
jól elmorzsoljuk,
beletesszük a tojást, sót meg a tejben
áztatott élesztőt és cukrot. Az
egészet
jól összegyúrjuk és 2
óra hosszat
pihentetjük. A tésztából
azután kisebb
rudacskákat csinálunk, amelyekből pereceket
formálunk. A tejben elhabarjuk a tojást
és a
pereceket megmártogatjuk benne, aztán
megszórjuk mákkal és sóval.
Tepsire
tesszük és meleg sütőben
sütjük.
SÓS PEREC II
20 dkg sima liszt, 13 dkg vaj, só,
1 egész tojás és 1
tojássárgája.
Összekeverjük
a vajat, lisztet,
sót meg a tojást és
tésztát
gyúrunk. Jól kidolgozzuk és henger
formájúra sodorjuk. Kisebb rudacskákra
vágjuk és pereceket formálunk.
Megkenjük
tojássárgájával,
megszórjuk
köménymaggal és
sóval. Tepsire rakjuk
és jó forró sütőben hirtelen
sütjük.
FŐZÖTT PEREC
45 dkg sima liszt, só, 2 dl tej, 3 dkg
élesztő,
6 dkg vaj, 2 tojássárgája,
citromhéj
és 5 dkg mák.
A lisztben elkeverjük a
sót
és a reszelt citromhéjat, fél dl
tejben
megkelesztjük az élesztőt. A maradék
tejben
elkeverjük az olvasztott vajat meg a két
tojássárgáját. A lisztbe
beleöntjük az elkevert tejet meg a
kovászt, nagyon
kemény tésztát gyűrünk
és kelni
hagyjuk. A megkelesztett
tésztából
hosszú, vékony galuskákat
csinálunk,
ezekből pereceket formálunk és kelni hagyjuk.
Félig töltött lábasban vizet
forralunk. A kis
pereceket beletesszük forrás közben
és amikor
feljönnek a víz tetejére,
kivesszük és
meg zsírozott tepsire rakjuk őket. Egész
mákkal
meg sóval megszórjuk és
forró sütőben
hirtelen sütjük.
SÓS
LAPOCSKÁK
19 dkg sima liszt, 12 dkg vaj, 1
kávéskanál porcukor, 3
keményre főtt
tojássárgája és egy
csipetnyi só.
A liszttel elmorzsoljuk a vajat,
beletesszük a cukrot, sót és a
szitán
áttört három keményre főtt
tojássárgáját.
Jó kemény
tésztát gyúrunk és
hűvös helyen
pihentetjük. Lisztezett
gyúródeszkán
kisodorjuk, lapocskákra
metéljük és
tepsire rakjuk. Megkenjük tojással,
meghintjük
sóval, köménymaggal és
reszelt
ementáli sajttal. Bemelegített sütőben
világosbarnára sütjük.
ÉLESZTŐS
VAJAS POGÁCSA
35 dkg sima liszt, 2 egész tojás,
2 dkg
élesztő,1 evőkanál cukor, 1 dl tej,
só, 1/2 dl
fehér bor, 35 dkg sima liszt és 35 dkg vaj.
A tejben elkeverjük az
élesztőt
és a cukrot. A lisztből, sóból,
borból, a
két tojásból meg az elkevert tejből
tésztát gyúrunk és
hosszúkás
cipót formálunk. A tésztát
pihentetjük. Ezalatt a másik 35 dkg sima lisztbe
belereszeljük a vajat és
összegyúrjuk. Az első
tésztát lisztezett
gyúródeszkán
négyszögalakúra nyújtjuk
és
rárakjuk a vajas tésztát. Az első
tésztának mind a négy
sarkát
ráhajtjuk a felső tésztára
úgy, hogy azt
teljesen betakarjuk. Téglaformára
nyújtjuk,
háromszorosan egymásra hajtogatjuk és
15 percig
pihentetjük. Azután újból
kisodorjuk,
összehajtogatjuk és ismét 15
percig
pihentetjük. A pihentetett tésztát kb. 2
cm vastagra
kinyújtjuk és pohárral kiszaggatjuk. A
pogácsák tetejét késsel
megvagdaljuk. Kb.
fél óra hosszat állni hagyjuk.
Azután
tepsire rakjuk a pogácsákat, tetejüket
megkenjük tojással és
bemelegített
sütőben hirtelen sütjük.
TÖPÖRTYÜS
POGÁCSA I
65 dkg sima liszt, 30 dkg töpörtyű, 2
tojássárgája, 3 dkg vaj, 2
evőkanál
bor, 3 dkg élesztő, 1/4 l tej,2 kockacukor és 1
kávéskanál só.
A lisztet két
részre osztjuk.
Az egyikbe belegyúrjuk a ledarált
töpörtyűt, a liszt másik
felébe
beletesszük az olvasztott vajat, a 2
tojássárgáját,
sót, bort és a
tejben kelesztett élesztőt a cukorral. Az
élesztős
tésztát jól kidolgozzuk
és kelni
hagyjuk. A megkelt tésztát kisodorjuk,
ráhelyezzük a kinyújtott
töpörtyűs
tésztát és vajas tészta
módjára összehajtjuk.
Vigyázva
vékonyra kinyújtjuk,
háromrét
összehajtogatjuk és fél óra
hosszat
pihentetjük. A hajtogatást és a
nyújtogatást kétszer
megismételjük. A
tésztát azután kb. 2 cm vastagra
kinyújtjuk, pohárral vagy kerek
formával
pogácsákat szaggatunk belőle és a
tetejüket
késsel bevagdossuk. Tepsire rakjuk és
kissé
pihentetjük. A pogácsák
tetejét
megkenjük tojással és forró
sütőben
világossárgára
sütjük.
TÖPÖRTYŰS
POGÁCSA II
20 dkg töpörtyü, 10 dkg
sonka, 10 dkg sima
liszt, 16 dkg sima liszt, 1 tojás, 1
kávéskanál fehér bor, 1 dl
víz
és egy csipetnyi só.
A töpörtyűt
és a
sonkát megdaráljuk. Beleteszünk 10 dkg
lisztet,
tésztává gyúrjuk,
tégla
alakúra formáljuk és hűvös
helyre
tesszük. A 16 dkg lisztből, tojásból,
borból,
vízből és sóból
elkészítjük a másik
tésztát.
Alaposan kidolgozzuk. Aztán lisztezett
gyúródeszkán
négyszögűre
kinyújtjuk és
rátesszük a
töpörtyűs tésztát. Az
alsó tészta
mind a négy sarkát ráhajtjuk a
töpörtyűs
tésztára és kinyújtjuk.
Négyrét összehajtogatjuk
és fél
óra hosszat pihentetjük.
Újból kisodorjuk,
háromrét hajtogatjuk és
ismét fél
óra hosszat pihentetjük. Azután
kinyújtjuk
és pogácsaformával kiszaggatjuk. A
pogácsák tetejét késsel
bevagdaljuk,
megkenjük
tojássárgájával
és
vízzel leöblített tepsire rakjuk.
Forró
sütőbe tesszük, az
elősütés után a
tüzet mérsékeljük és
a
sütést alacsonyabb hőfokon befejezzük.
TÖPÖRTYŰS
POGÁCSA III
35 dkg sima liszt, 20 dkg
töpörtyü, 2
tojássárgája, só,
1 dl tej, 2 dkg
élesztő és 2 evőkanál tejföl.
A töpörtyűt
megdaráljuk
és hozzákeverjük a lisztet, a tejben
áztatott
élesztőt, a 2
tojássárgáját,
tejfölt és a sót.
Tésztát
gyúrunk, tégla alakúra
nyújtjuk,
négyrét összehajtogatjuk és
fél
óra hosszat pihentetjük.
Újból kisodorjuk,
háromrét összehajtjuk és
még egy
fél óra hosszat pihentetjük. A
pihentetett
tésztát lisztezett
gyúródeszkán kb.
fél cm vastagra kinyújtjuk és kerek
formával vagy pohárral
pogácsákat
szaggatunk belőle. A pogácsák tetejét
késsel bevagdossuk, megkenjük
tojássárgájával
és tepsire rakjuk.
Kelni hagyjuk és jól bemelegített
sütőben
sütjük.
BURGONYÁS
POGÁCSA
25 dkg áttört főtt burgonya, 25 dkg
vaj, 25 dkg sima liszt, kevés só és 1
csomag sütőpor.
A főtt burgonyát
szitán
áttörjük, hozzátesszük
a vajat, lisztet,
sót, sütőport, és
tésztát
gyúrunk. Lisztezett
gyúródeszkán ujjnyi
vastagra kinyújtjuk és
pogácsaszaggatóval
kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét
tojással megkenjük és
jól
bemelegített sütőben sütjük.
VAJAS POGÁCSA
40 dkg sima liszt, 18 dkg vaj, 3 egész
tojás, 2 dkg só és 1 csomag
sütőpor.
A liszttel elmorzsoljuk a vajat,
beleütjük a 3 egész tojást,
beleszórjuk a sót, sütőport,
és
tésztát gyúrunk. Kb. ujjnyi
vastagságúra kisodorjuk és
pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Megkenjük
tojással, tepsire rakjuk és forró
sütőben
sütjük.
TÖLTÖTT
POGÁCSA
18 dkg vaj, 36 dkg sima liszt, 3
tojássárgája, 6 evőkanál
fehér bor és só.
Az
átszitált lisztben
elmorzsoljuk a vajat, beletesszük a 3
tojássárgáját,
bort és
sót. Tésztát gyúrunk,
amelyet hűvös
helyen egy óra hosszat pihentetünk. A pihentetett
tésztát sodrófával kb. Vz
cm vastagra
kinyújtjuk és kerek formával
pogácsákat szaggatunk. A
pogácsák
felét megkenjük
töltelékkel,
töltetlen pogácsával
befödjük,
széleiket jól összenyomkodjuk
és
újból kiszaggatjuk.
Tojásfehérjével
megkenjük, kikent tepsire rakjuk és jó
forró
sütőben sütjük.
TÖLTELÉK: 20
dkg sonka vagy
füstölt hús, 5 dkg kemény sajt
és 3
evőkanál tejszín vagy tej.A sonkát
apróra
vagdaljuk és összekeverjük a reszelt
sajttal meg a
tejszínnel.
SÓS KEKSZ III
23 dkg sima liszt, 10 dkg zsír, egy
csipetnyi
só, 1 dkg élesztő, 3 teli marok reszelt
ementáli
sajt, néhány evőkanál
savanyú tejföl
és egy kevés tej.
A langyos tejben
áztatott
élesztőt egy kissé kelni hagyjuk. A lisztbe
betesszük a zsírt, a reszelt ementáli
sajtot,
sót, a szükséges mennyiségű
savanyú
tejfölt, a megkelesztett élesztőt,
tésztát
gyúrunk és hűvös helyen két
óra
hosszat pihentetjük. A pihentetett
tésztát
lisztezett gyúródeszkán kb.
fél cm vastagra
kisodorjuk és derelyemetélővel kis
négyzeteket
metélünk. Fölhabart
tojással
megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal, tepsire
rakjuk
és jó forró sütőben
sütjük.
SONKÁS KARIKA
35 dkg sima liszt, 13 dkg vaj, kevés
só, 1 dl
fehér bor, 1 egész tojás, egy
kevés
sütőpor és sonka.
A lisztet a
gyúródeszkára szitáljuk
és
elmorzsoljuk vele a vajat. Hozzátesszük a
sót, bort,
tojást, sütőport, és
tésztát
gyúrunk. Lisztezett
gyúródeszkán
kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval
karikákat
szaggatunk belőle. Darált sonkával
beteregetjük
és üres tésztával
befedjük.
Széleiket jól összenyomkodjuk
és
újból kiszaggatjuk. A töltött
karikákat
tepsire rakjuk, tojással megkenjük
és
forró sütőben sütjük.
Teához
tálaljuk.
SAJTOS GOLYÓ
1/4 l tej, 16 dkg vaj, 32 dkg sima liszt, 6
tojás, 25 dkg sajt és egy
kevés só.
A tejet a vajjal
megfőzzük és
folytonos keverés közben
beleöntjük a lisztet.
Addig keverjük, amíg a tészta el nem
válik a
fazéktól. Ekkor levesszük a tűzről
és
langyosra keverjük. A félig kihűlt
tésztába
egyenként beleütjük a
tojásokat és
minden tojást jól elkeverünk.
Végül
hozzákeverjük a reszelt sajtot meg a
sót
és főzőkanállal eldolgozzuk. A kész
tésztából dió
nagyságú
golyókat formálunk, kikent tepsire rakjuk
egymástól távolabb,
megkenjük
tojással, megszórjuk reszelt sajttal
és
megsütjük. Még melegen
tálaljuk
teához.
BRINDZÁS
POGÁCSA I
40 dkg féldaraliszt, csipetnyi
só, 10 dkg vaj,
1 tojássárgája és 2,1/2 dl
tej.
Kovász: 1 dl tej és 2 dkg élesztő.
Az
átszitált lisztben
elvegyítjük a sót, hozzáadjuk
az olvasztott
langyos vajat, a 2V2 dl tejben elkevert
tojássárgáját és
az 1 dl tejet,
amelyben keleszteni hagytuk a 2 dkg élesztőt.
Fakanállal mindezt alaposan kidolgozzuk és meleg
helyen
megkelesztjük. A megkelt tésztát
lisztezett
gyúródeszkán kissé
kinyújtjuk (nem
vékonyra). Pogácsaformával
kiszaggatjuk. A
pogácsák közepébe
gödröcskéket nyomunk, rövid ideig
még
kelesztjük, majd a pogácsák oldalait
megkenjük
tojásfehérjével és a
gödröcskékbe brindzás
tölteléket teszünk. Kikent tepsin erősen
bemelegített sütőben megsütjük.
BRINDZÁS
TÖLTELÉK:
25 dkg friss brindza, egy csipetnyi só, 1
tojássárgája, 5 dkg vaj
és 15 dkg
főtt, meghámozott burgonya. A friss
brindzához
hozzáadjuk a sót, a
tojássárgáját, a vajat, a
megreszelt
burgonyát és az egészet jól
kikeverjük.
BRINDZÁS
POGÁCSA II
35 dkg sima liszt, 1 dkg só, 10 dkg vaj, 15
dkg
brindza, 3 evőkanál tejföl, vagy tej, 1 dkg
élesztő
és 1 tojás.
A
gyúródeszkán
átszitáljuk a sima lisztet, elkeverjük
benne a
sót, hozzáadjuk a vajat, a brindzát, a
tejfölben vagy tejben elkevert élesztőt
és az egy
tojást. Összegyúrjuk és a
tésztát jó kidolgozzuk. A
tésztából cipót
formálunk és
másfél óra hosszat
pihentetjük. Utána
lisztezett gyúródeszkán kb. 1
cm
vastagságúra kinyújtjuk, majd
pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,
késsel
bevagdaljuk, megformázzuk a pogácsákat
és
kikent tepsire rakjuk. Kis ideig még pihentetjük. A
pogácsák tetejét
tojássárgájával
megkenjük
és jól bemelegített sütőben
megsütjük.
OLCSÓ
BRINDZÁS KEKSZ
25 dkg sima liszt, egy csipetnyi só, 8 dkg
vaj, 10 dkg
brindza, 1 tojás és 2
evőkanál
tejföl vagy tej.
A megszitált sima
lisztben
elkeverjük a sót, hozzáadjuk a vajat, a
brindzát, a tojást, a tejfölt vagy tejet
és
összegyúrjuk. A tésztát
jól
kidolgozzuk és lisztezett
gyúródeszkán
kisodorjuk. Cifrázott kekszformával
kiszaggatjuk,
megkenjük tojással, meghintjük
sóval,
köménymaggal és piros
paprikával. Kikent
tepsire rakjuk és előre bemelegített
sütőben
megsütjük.
|