Állítsa
helyre szervezete sav-bázis
egyensúlyát!
Korunk legfélelmetesebb betegségének,
a
ráknak, illetve a rák
kialakulásának okai
között tartják számon a
szervezet
elsavasodását. Mit kellene tennünk
szervezetünk
egyensúlya érdekében?
A kulcs testünk
egészséges
pH-értékének
helyreállítása a
kiegyensúlyozott savasító,
lúgosító ételek
fogyasztásával. Az emberi test inkább
kissé
lúgos, ezt figyelembe kell venni az
étkezések
során. Mindazonáltal legalább 75%-ban
ajánlott lúgosító
hatású
ételek fogyasztása. A
savasító
hatású ételek a napi
étkezések
során a 20-25%-ot ne haladják meg.
Napjainkban számos
kutatás
irányul arra a feltételezésre, hogy a
legtöbb
betegség hátterében ugyanaz az ok
húzódik meg, a szervezet
túlsavasodása. Ezt
köszönhetjük a helytelen
táplálkozási szokásainknak,
a stresszes,
túlfeszített életmódnak.
Testünk
összes sejtjére hatással van a pH-szint.
A teljes
anyagcsere-folyamatot meghatározza a savas
környezet. A
túl sok savas vagy savképző étel
fogyasztása károsítja a
szöveteket, szerveket
és betegséghez vezet,
ráadásul
kiváló környezetet teremt a
veszélyes
baktériumok és más mikroorganizmusok
számára, amelyek kárt tehetnek a
mirigyekben
és szervekben.
A túl sok
savasító
étel, mint a hús és a burgonya
fogyasztása
során a szervezet megpróbálja
semlegesíteni
a savakat, úgy, hogy elvonja a szervezetből a
szükséges ásványi anyagokat:
nátriumot, káliumot, kalciumot,
magnéziumot. Az
így keletkezett hiány később
betegséghez
vezet (pl. korai csontritkulás, izomsorvadás). A
túlsavasodás meggátolja a
sejtaktivitást
és működést. Ez a gyökere a
rossz
közérzetnek és betegségeknek.
Nem beszélve
arról, hogy a túlsúlyosság
egyik oka is az elsavasodás.
A szervezet, hogy
megvédje
magát a lehetséges komoly
támadásoktól, új
zsírsejteket hoz
létre az extra savmennyiség
raktározására. Ezzel védi
meg
létfontosságú szerveinket a savak
ártó hatásától.
Ha visszaáll
a szervezet sav-bázis egyensúlya, már
nem lesz
szükség a felhalmozott zsírra,
szervezetünk
automatikusan megszabadul tőle.
A
túlsavasodás tünetei
lehetnek a fáradtság, levertség, az
allergiás reakciók, bőrtünetek,
kiütések. A nagymennyiségű savkeltő
táplálékok fogyasztása
köszvényhez, reumatikus betegségekhez,
epe-
és vesekő, visszértágulatok
kialakulásához,
érelmeszesedéshez,
csontritkuláshoz vezethetnek.
Mi a megoldás? A
megoldás kézenfekvő, a szervezet
lúgosítása.
Lúgosító
hatású élelmiszerek
Gyümölcsfélék:
ananász (friss), banán, őszi-,
sárgabarack,
cseresznye, datolya, dinnye, sárgadinnye, egres,
füge,
körte, mazsola, szőlő, ribizli.
Zöldségfélék:
paradicsom, articsóka, zöldbab, borsó,
bors,
algák, olíva, brokkoli, fokhagyma, hagyma, kapor,
káposzta, kelkáposzta, petrezselyem,
sárgarépa, spenót, sóska,
spárga,
torma, friss uborka, zeller, saláták, retek,
szójabab, szójalecitin, gabonafüvek
(árpafű,
búzafű stb.), lucernafű, száraz bor,
zöldpapaya,
papayalevél.
Erősen
lúgosak:(zeller, sárgarépa,
cékla, retek), lucerna.
Tejtermékek: tej
(csak a
biotehéntej vagy -kecsketej), joghurt, kefir,
savó. A
tejsavas erjesztésű kombuchatea szintén
kiváló lúgosító
hatást fejt
ki a szervezetben.
A
táplálékoknak nem a
pH-értéke számít, hanem a
szervezetre
kifejtett lúgosító hatása
(kálium,
foszfor).
Magvak: köles, hajdina,
árpa, barna rizs, gesztenye, mandula.
Gyógyteák
és zöld tea.
A Lucerna-Cékla
tabletta
Nem csak
kiváló
lúgosító hatású,
de a benne
lévő lucernának köszönhetően
kitűnő
rostforrás. Rendszeres használatával
székrekedési problémákat
lehet
kiküszöbölni. Szerves vastartalma
tökéletesen felszívódik. A
vashiány
gyakran végigkíséri a hölgyek
életét, a szerves vas bevitele minden
korosztálynak elengedhetetlenül fontos.
A cékla serkenti a
vérképzést, növeli az
ellenálló
képességet, támogatja a nyirokrendszer
működését. Jó
hatással van az
emésztőrendszerre, normalizálja a
vérnyomást, vízhajtó
és
méregtelenítő hatása
közismert.
A Lucerna-Cékla
tabletta és
kapszula fogyasztása fentiekben részletezett
komplex
természetes hatóanyagtartalma miatt a magzati
kortól az emberi lét legvégső
határáig
végigkíséri és
segíti egészségünk
megtartását.
Zöldárpa
termékcsalád
Lúgosító
hatása
mellet méltán nevezhetjük a
zöldárpát mindentadó
tápláléknak, hiszen kevés
zöldséget, gyümölcsöt
tartalmazó
– egészségtelen –
táplálkozás, sőt még
böjt
esetén is megad szervezetünknek mindent, amire
egészséges
működéséhez
szüksége van. A zöldárpapor
és -tabletta
az árpa friss tavaszi hajtásait tartalmazza, mely
egyedülállóan magas
koncentrációban
és épp a szervezet számára
szükséges arányban tartalmazza a
számunkra
szükséges ásványi anyagokat,
vitaminokat,
enzimeket, növényi fehérjéket
és a
klorofillt. A zöldárpa
valóságos
vitaminbomba, amely más élelmiszerekkel
összehasonlítva jóval magasabb
arányban
tartalmaz béta-karotint, B1-, B2-, B6-, C-, E-, H-vitamint,
folsavat, panthotént és nikotinsavat.
A zöldárpa
bővelkedik a
számunkra létfontosságú
enzimekben,
többek között az egyik leggazdagabb SOD
(superoxid
dismutáz) enzimforrás. Az SOD
különleges
hatású antioxidáns, amely jelentősen
lassítja az öregedés
folyamatát. A
zöldárpa klorofilltartalma - a zöld
vér - az
emberi szervezetbe kerülve valódi piros
vérré
válik, emellett gyulladáscsökkentő
hatása is
érvényesül.
Céklatea
hibiszkusszal és csipkebogyóval
Ha a
szárított
gyümölcsökből teát lehet főzni,
akkor
miért ne lehetne ugyanezt megtenni a
zöldségekkel
is? A zöldségekből készült
italok egyre
népszerűbbek a tudatosan
táplálkozók
körében. A tea alapanyagait
testhőmérsékleten
szárítottuk, majd
kíméletesen dolgoztuk
fel, hogy minél több értékes
anyagot
őrizhessünk meg bennük az Önök
számára. A céklateát
azoknak az embereknek
készítettük, akiknek a mindennapi
rohanás
közben nincs idejük figyelni
egészségükre.
A teakeverék a városlakóknak
nyújt
segítséget azzal, hogy megtisztítja
szervezetüket a nehézfémektől, amit nap
mint nap a
kipufogógázzal együtt
lélegeznek be. A
cékla a nők csodaszere is, rendszeres fogyasztása
hatékony segítséget nyújt a
menstruációs zavarokkal küzdőknek,
változókorba lépett nők panaszainak
enyhítésében. Erősíti a
szervezetet,
fogyasztása azoknak is ajánlott, akik valamilyen
hosszan
tartó betegségből lábadoznak.
Kombucha koncentrátum
papayával
A zöldpapaya legfőbb
hatóanyaga a
papain enzim, amely hatékonyan bontja a
fehérjéket, így
eredményesen
használható
fogyókúrához,
méregtelenítéshez,
böjtöléshez. A
kombuchás papaya fogyasztása támogatja
a nyirok-
és érrendszer
működését és
gátolja a meszesedést. Az utóbbi
években a
papaya a degeneratív betegségek egyik
természetes
orvosságaként vonult be a köztudatba,
amellett
kiváló lúgosító
hatása van.
A mentális szabad gyökök
szintén
savasító hatást fejtenek ki
szervezetünkben.
Biztosan sokan hallották már valakitől azt a
mondást, hogy „be van savanyodva”. Ezt
nem csak a
túlzott hús-, cukor- és
alkoholfogyasztás
eredményezi, hanem gondolkodásmódunk
is.
Bármennyire hihetetlen, de szervezetünk
elsavasodása
nem csak emésztőrendszerünkben dől el, hanem a
gondolatunkban is.
|