Állítsa helyre szervezete sav-bázis egyensúlyát!     


Korunk legfélelmetesebb betegségének, a ráknak, illetve a rák kialakulásának okai között tartják számon a szervezet elsavasodását. Mit kellene tennünk szervezetünk egyensúlya érdekében?

A kulcs testünk egészséges pH-értékének helyreállítása a kiegyensúlyozott savasító, lúgosító ételek fogyasztásával. Az emberi test inkább kissé lúgos, ezt figyelembe kell venni az étkezések során. Mindazonáltal legalább 75%-ban ajánlott lúgosító hatású ételek fogyasztása. A savasító hatású ételek a napi étkezések során a 20-25%-ot ne haladják meg.

Napjainkban számos kutatás irányul arra a feltételezésre, hogy a legtöbb betegség hátterében ugyanaz az ok húzódik meg, a szervezet túlsavasodása. Ezt köszönhetjük a helytelen táplálkozási szokásainknak, a stresszes, túlfeszített életmódnak. Testünk összes sejtjére hatással van a pH-szint. A teljes anyagcsere-folyamatot meghatározza a savas környezet. A túl sok savas vagy savképző étel fogyasztása károsítja a szöveteket, szerveket és betegséghez vezet, ráadásul kiváló környezetet teremt a veszélyes baktériumok és más mikroorganizmusok számára, amelyek kárt tehetnek a mirigyekben és szervekben.

A túl sok savasító étel, mint a hús és a burgonya fogyasztása során a szervezet megpróbálja semlegesíteni a savakat, úgy, hogy elvonja a szervezetből a szükséges ásványi anyagokat: nátriumot, káliumot, kalciumot, magnéziumot. Az így keletkezett hiány később betegséghez vezet (pl. korai csontritkulás, izomsorvadás). A túlsavasodás meggátolja a sejtaktivitást és működést. Ez a gyökere a rossz közérzetnek és betegségeknek.

Nem beszélve arról, hogy a túlsúlyosság egyik oka is az elsavasodás.

A szervezet, hogy megvédje magát a lehetséges komoly támadásoktól, új zsírsejteket hoz létre az extra savmennyiség raktározására. Ezzel védi meg létfontosságú szerveinket a savak ártó hatásától. Ha visszaáll a szervezet sav-bázis egyensúlya, már nem lesz szükség a felhalmozott zsírra, szervezetünk automatikusan megszabadul tőle.

A túlsavasodás tünetei lehetnek a fáradtság, levertség, az allergiás reakciók, bőrtünetek, kiütések. A nagymennyiségű savkeltő táplálékok fogyasztása köszvényhez, reumatikus betegségekhez, epe- és vesekő, visszértágulatok kialakulásához, érelmeszesedéshez, csontritkuláshoz vezethetnek.

Mi a megoldás? A megoldás kézenfekvő, a szervezet lúgosítása.

Lúgosító hatású élelmiszerek

Gyümölcsfélék: ananász (friss), banán, őszi-, sárgabarack, cseresznye, datolya, dinnye, sárgadinnye, egres, füge, körte, mazsola, szőlő, ribizli.

Zöldségfélék: paradicsom, articsóka, zöldbab, borsó, bors, algák, olíva, brokkoli, fokhagyma, hagyma, kapor, káposzta, kelkáposzta, petrezselyem, sárgarépa, spenót, sóska, spárga, torma, friss uborka, zeller, saláták, retek, szójabab, szójalecitin, gabonafüvek (árpafű, búzafű stb.), lucernafű, száraz bor, zöldpapaya, papayalevél.

Erősen lúgosak:(zeller, sárgarépa, cékla, retek), lucerna.

Tejtermékek: tej (csak a biotehéntej vagy -kecsketej), joghurt, kefir, savó. A tejsavas erjesztésű kombuchatea szintén kiváló lúgosító hatást fejt ki a szervezetben.

A táplálékoknak nem a pH-értéke számít, hanem a szervezetre kifejtett lúgosító hatása (kálium, foszfor).

Magvak: köles, hajdina, árpa, barna rizs, gesztenye, mandula.

Gyógyteák és zöld tea.

A Lucerna-Cékla tabletta

Nem csak kiváló lúgosító hatású, de a benne lévő lucernának köszönhetően kitűnő rostforrás. Rendszeres használatával székrekedési problémákat lehet kiküszöbölni. Szerves vastartalma tökéletesen felszívódik. A vashiány gyakran végigkíséri a hölgyek életét, a szerves vas bevitele minden korosztálynak elengedhetetlenül fontos.

A cékla serkenti a vérképzést, növeli az ellenálló képességet, támogatja a nyirokrendszer működését. Jó hatással van az emésztőrendszerre, normalizálja a vérnyomást, vízhajtó és méregtelenítő hatása közismert.

A Lucerna-Cékla tabletta és kapszula fogyasztása fentiekben részletezett komplex természetes hatóanyagtartalma miatt a magzati kortól az emberi lét legvégső határáig végigkíséri és segíti egészségünk megtartását.

Zöldárpa termékcsalád

Lúgosító hatása mellet méltán nevezhetjük a zöldárpát mindentadó tápláléknak, hiszen kevés zöldséget, gyümölcsöt tartalmazó – egészségtelen – táplálkozás, sőt még böjt esetén is megad szervezetünknek mindent, amire egészséges működéséhez szüksége van. A zöldárpapor és -tabletta az árpa friss tavaszi hajtásait tartalmazza, mely egyedülállóan magas koncentrációban és épp a szervezet számára szükséges arányban tartalmazza a számunkra szükséges ásványi anyagokat, vitaminokat, enzimeket, növényi fehérjéket és a klorofillt. A zöldárpa valóságos vitaminbomba, amely más élelmiszerekkel összehasonlítva jóval magasabb arányban tartalmaz béta-karotint, B1-, B2-, B6-, C-, E-, H-vitamint, folsavat, panthotént és nikotinsavat.

A zöldárpa bővelkedik a számunkra létfontosságú enzimekben, többek között az egyik leggazdagabb SOD (superoxid dismutáz) enzimforrás. Az SOD különleges hatású antioxidáns, amely jelentősen lassítja az öregedés folyamatát. A zöldárpa klorofilltartalma - a zöld vér - az emberi szervezetbe kerülve valódi piros vérré válik, emellett gyulladáscsökkentő hatása is érvényesül.

Céklatea hibiszkusszal és csipkebogyóval

Ha a szárított gyümölcsökből teát lehet főzni, akkor miért ne lehetne ugyanezt megtenni a zöldségekkel is? A zöldségekből készült italok egyre népszerűbbek a tudatosan táplálkozók körében. A tea alapanyagait testhőmérsékleten szárítottuk, majd kíméletesen dolgoztuk fel, hogy minél több értékes anyagot őrizhessünk meg bennük az Önök számára. A céklateát azoknak az embereknek készítettük, akiknek a mindennapi rohanás közben nincs idejük figyelni egészségükre. A teakeverék a városlakóknak nyújt segítséget azzal, hogy megtisztítja szervezetüket a nehézfémektől, amit nap mint nap a kipufogógázzal együtt lélegeznek be. A cékla a nők csodaszere is, rendszeres fogyasztása hatékony segítséget nyújt a menstruációs zavarokkal küzdőknek, változókorba lépett nők panaszainak enyhítésében. Erősíti a szervezetet, fogyasztása azoknak is ajánlott, akik valamilyen hosszan tartó betegségből lábadoznak.

Kombucha koncentrátum papayával

A zöldpapaya legfőbb hatóanyaga a papain enzim, amely hatékonyan bontja a fehérjéket, így eredményesen használható fogyókúrához, méregtelenítéshez, böjtöléshez. A kombuchás papaya fogyasztása támogatja a nyirok- és érrendszer működését és gátolja a meszesedést. Az utóbbi években a papaya a degeneratív betegségek egyik természetes orvosságaként vonult be a köztudatba, amellett kiváló lúgosító hatása van.


A mentális szabad gyökök szintén savasító hatást fejtenek ki szervezetünkben. Biztosan sokan hallották már valakitől azt a mondást, hogy „be van savanyodva”. Ezt nem csak a túlzott hús-, cukor- és alkoholfogyasztás eredményezi, hanem gondolkodásmódunk is. Bármennyire hihetetlen, de szervezetünk elsavasodása nem csak emésztőrendszerünkben dől el, hanem a gondolatunkban is.