Parlagfű: árt vagy használ?Irtása
kötelező, neve egyet
jelent az allergiával. De vajon biztos-e, hogy
így van? A
növény mindenesetre különleges
és lehet,
hogy ártó hatását mi magunk
idézzük elő.
A parlagfű latin neve: Ambrosia
artemisifolia, a hármaslevelű parlagfűé pedig
Ambrosia
trifida. Gaznak nevezik őket, pedig ez nem igaz.
Növények
között csak haszonnövény
és
gyomnövény van. A parlagfű nem
gyomnövény, mint
ahogy az ürömfélék
családjába
tartozó többi növény sem az.
Az
ürömfélék hasznos
növények,
gyógyításra és
ételek, italok
készítésére
használják őket. Például a
likőrök,
borok közül nagyon finom az
ürmösbor vagy -likőr.
Lajos atya és a családi indíttatás Még 1973-ban, amikor
először
találkoztam személyesen Lajos atyával,
a lazarista
missziós pappal Adonyban, úgy tudtam, hogy a
parlagfű
haszontalan gyomnövény. Szerencsére nem
voltam
rá allergiás, de más pollenekre sem.
Különös véletlen
folyamán
ismerkedtünk meg. Dunaújvárosban voltam
közlekedési rendőr és Adonyban
ellenőriztem a
forgalmat, a kivilágítatlan
kerékpárosokat.
Esti szürkület volt már és
láttam, hogy
egy idős úr kerékpárja
hiányosan van
felszerelve, nem volt hátsó
világítása. Lajos atya volt az, de nem
büntettem meg, hanem csak figyelmeztettem, mert halkan
és
tisztelettudóan beszélt velem, aki
akár az
unokája is lehettem volna. Sokáig
beszélgettünk, mert a
szerénysége
mögött egy nagy tudású,
intelligens embert
ismertem meg, és még a tréfa sem
állt tőle
távol, amikor azt mondta, hogy a Jóisten
vigyáz
rá, még akkor is, ha nem jó a
világítás a
kerékpárján.
Lajos atyával, a
magyar újkori
természetgyógyászat
úttörőjével
a megismerkedésünk után
többször is
találkoztam – kerestem a vele való
találkozási lehetőségeket!
–, mert
lenyűgözött végtelen
egyszerűsége és
hatalmas tudása. Addig is sokat tudtam a
természet
törvényeiről, mert reál
beállítottságú is vagyok
(akkor már
mérnök voltam), az anyai nagyapám,
Vincze
Ágoston a Heves megyei kis faluban, Fedémesen
állandóan járta velem az erdőket,
mezőket,
és szedtük a
gyógynövényeket meg a
gombákat. Apai nagyapám, Weixl János
pedig
egész életét az
előszállási
(Fejér megye) állatorvos, dr. Eglesz
Mihály
mellett töltötte felcserként.
Mindkettőjüktől
sokat hallottam a természet erejéről,
szépségéről, az állatok
öngyógyító
tevékenységeiről, a
növények gyógyító
és
tápláló
hatásairól. Olyan
bölcsen beszéltek ezekről a dolgokról,
hogy
felkeltették a figyelmemet, és haláluk
után
is egyre többet olvastam, tanultam a természetes
dolgokról, erdő, mező növényeiről
és
állatairól.
A természet örök törvényei – és az ambrózia Lajos atya is
megerősített abban,
hogy a természet törvényei isten
törvényei, és azok
változatlan,
örök törvények. Azt mondta, hogy
a
közlekedési törvényeket
át lehet
hágni büntetlenül, ha nincs rendőr a
közelben,
és akkor megúszta a felelősségre
vonást, de
ha valaki a természet törvényeit
hágja
át, akkor az saját magát
bünteti meg! A
természet úgy működött
már
évmilliókkal ezelőtt, ahogy ma működik,
és
úgy fog működni évmilliók
múlva is.
Bölcsen mondta, hogy semmi új nincs a Nap alatt,
mert amit
ma felfedeznek, az már régóta
létezik, csak
az ember most ért el oda, hogy megismerjen olyan dolgokat,
tényeket, amelyet eddig eszközök vagy
tudás
híján nem ismert fel vagy meg.
Beszélgetéseink során szóba
került a
parlagfű is, mint allergén növény.
Lajos atya
védelmébe vette
és elmondta róla, hogy régi
gyógynövényes könyvek
leírják
több gyógyító
tulajdonságát, de
meg is lehet enni, mert a levelei és a virága,
még
a pollenje is nagyon sok vitamint tartalmaz. Ezért szeretik
legelni az állatok is. Elmondta, hogy a múlt
századelőn az előkelő szalonokban az
ambróziaillat volt
az úri, az előkelő illat. Ez pedig a parlagfű, az Ambrosia
artemisifolia illata volt. Olaját
aromamécsesekben
hevítették, de lehetett kapni a
szárított,
összesodrott leveleiből készített
füstölőt
is.
Tőle tudtam meg azt is, hogy
amikor a
spanyolok és a portugálok felfedezték
és
kisajátították az
Újvilágot, azaz az
amerikai földrészt, akkor
„keresztényi
szellemben” kiirtották az őslakosokat
(inkák,
aztékok, toltékok stb.). Amikor az angolok is
vérszemet kaptak, hogy nekik is kell az új
világból, ők sem
kímélték az őslakos
indiánokat, és
kíméletlenül
öldösték őket, szintén a
keresztényi
szellemiségre hivatkozva. A franciák is erős
nemzetté váltak és
látták, hogy
lemaradnak az Újvilág
elosztásánál,
ezért ők is részt követeltek
Amerikából, de nekik már csak
néhány
közép-amerikai rész és Kanada
jutott.
Kanadát megosztották az angolokkal. Az angolokkal
ellentétben a franciák nem
öldösték ok
nélkül az őslakosokat, ezért azok
hálából egy csomó titkukat
megosztották velük. Ilyen titok volt a parlagfű
titka is.
Az önzetlen parlagfű A parlagfű ősi, nagyon
intelligens
növény, sok tekintetben az embernél is
intelligensebb. A parlagfűnek az a természetben a feladata,
hogy
megóvja a földet a
kiszáradástól! Ahol
parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy
megóvja
az adott föld területét. Később
azután
átadja a helyét más
növényeknek,
amelyek az így megóvott talajon már
képesek
megmaradni és szaporodni. Olyan ez, mintha valaki nyerne a
lottón 1 milliárdot, és neki csak 100
millió kellene, a maradék 900 milliót
elosztaná a rászorulók
között.
Valamennyi parlagfű képes erre az önzetlen
cselekedetre,
és vajon hány ember lenne képes erre?
A búzára,
a
búzából készült
ételekre a
lakosság 90%-a, a szarvasmarha tejére
és az ilyen
tejjel készült tejtermékekre a
lakosság 80%-a
allergiás, mégsem irtják ki sem a
teheneket, sem a
búzát. Ezt az
érzékenységet nem
allergiának hívják, hanem
glutén- és
laktóz érzékenységnek!
Ugye, mekkora
csúsztatás? Nagyon sokan allergiásak a
pollenekre
(ürömfű, repce, paréj, libatop stb.),
és
nemcsak a parlagfű pollenjeire, mégis a parlagfüvet
kiáltották ki fő ellenségnek.
Legalább
annyi ember allergiás az állati
szőrökre,
különösen a kutya- és
macskaszőrre és ezen
állatok ürülékére,
mint a parlagfű
pollenjeire, és mégsem irtatják ki
hatóságilag sem a kutyákat, sem a
macskákat. (Pedig más tekintetben, csak
Budapesten, az
utcai megszáradt kutyagumik szálló
porától évente 3-4 kisgyermek meg is
vakul!)
A pollen védőburkát szétmarja a kipufogógáz Tíz évvel
ezelőtt két
kisbusznyi allergiás gyermeket kirándultattak
Dobogókőre. A gyermekek allergiás betegek voltak,
Dobogókőn a parlagfűben játszottak, pedig akkor
volt a
virágzása, és senki sem
prüszkölt, senki
sem váladékozott tőle. Sokan szedtek csokorba
parlagfüvet, hogy otthon büszkélkedjenek
vele:
már nem allergiásak a parlagfűre. Ahogy a buszok
beértek a Flórián tér
közelébe,
szegény gyermekek elkezdtek prüszkölni,
köhögni. Vajon miért?
Azért, mert az
autók
kipufogógázai lemarták a pollenek
védőburkát, amely védőburok alatt a
polleneknek a
bogáncsra hasonlító kis karmai vannak.
Ezek a kis
karmocskák irritálták a
légutak
nyálkahártyáit. Addig, amíg
ép volt
a védőburok, addig nem allergizált! Akkor most ki
a
hibás? A parlagfű, amelynek a pollenje
védőburokkal van
ellátva, hogy ne sértse meg a légutak
nyálkahártyáit, vagy a
kipufogógázok, amelyek lebontják
(lemarják)
a védőburkot? Nem az autókat kellene
inkább irtani
vagy a városokból kitiltani?
Vajon miért
erőltetik a
kőolajszármazékokból nyert
hajtóanyagokkal
működő motorok gyártását,
üzemeltetését, amikor van, vannak sokkal
környezetkímélőbb,
környezettisztább
üzemanyagok, hajtóanyagok is? A válasz:
a
gyógyszeriparnak óriási üzlet
az
orvostudomány által
gyógyíthatatlannak
kikiáltott allergiás betegségek
gyógyszeres
kezelése! Ma már a lakosság 30%-a
allergiás
vagy asztmás, és ők biztos
gyógyszerfogyasztók... Mellesleg a
légutak
nyálkahártyáját a tej-
és
tejtermékek teszik védtelenné magas
kazein
tartalmukkal (a tehéntejben 300-szor több a kazein,
mint az
emberi tejben, és a kazeint az asztalosipar
ragasztásra
használja)! A tejet nem fogyasztók nem
allergiásak
a pollenekre, így a parlagfű pollenjeire sem.
A természet törvényeit figyelve Tagja vagyok a Palocsa
Egyesületnek.
Ezzel az egyesülettel még a múlt
évezred
utolsó éveiben Alcsútdobozon
(Fejér megye)
egy több hektáros területet hagytunk
parlagon,
szándékosan, figyelve, hogy mi lesz ezzel a
földdarabbal a természet
törvényei szerint.
Az első évben teljes területét beterítette a parlagfű (honnan tudta meg, hogy ott van egy üres földdarab?). A második évben már a parlagfű több mint 50%-ban visszaszorult, és átadta a helyét más növénykultúráknak (megjelent a lóhere, a gyermekláncfű, az útilapu, a lósóska, a fehér üröm, a máriatövis, a paréj, a libatop stb.). A következő évben már 20% alá esett vissza a parlagfű aránya az adott területen, pedig senki sem irtotta. Öt év elteltével pedig mindössze az eredeti terület 1-2%-án volt csak parlagfű! Nem kell tehát irtani, visszafogja az önmagát is a szaporodásban, ha nincs megműveletlen terület, mert neki az a teremtéstől rendelt feladata, hogy megóvja a termőföldet a kiszáradástól – és teszi a „dolgát”! Egészséges emberek – halott gyógyszeripar Az a tény, hogy az
orvostudomány gyógyítani nem tud, csak
kezelni,
régóta ismert. „Medicus curat, natura
sanat.”
Csak a beteg tudja saját magát
meggyógyítani. Az orvos csak kezel
(kúrál),
a (saját) természet
gyógyít.
Hippokratész és Galénusz
óta semmi sem
változott. De a gyógyszeripartól sem
várhatjuk el egészségünket.
Az is egy
iparág – méghozzá
jövedelmezőbb, mint a
hadiipar –, amely a gyógyszerek
eladásából él. Ha a
gyógyszerek
meggyógyítanának, nemcsak
szimptómákat szüntetnének meg
vagy
enyhítenének, rövidesen minden beteg
egészséges lenne, és senki nem venne
többé gyógyszert.
Mindenki előtt
világos, hogy az
egészséges nép egyidejűleg
„halott
gyógyszeripart” jelentene.
Nézzünk csak a
következő idézetet. „Az
orvostudomány
(beleértve a gyógyszeripart)
közvetlenül a
szívinfarktus és a rák után
az
emberiség legveszélyesebb
kórokozója lett.
Egy átlag német ma kb. ötször
annyi
gyógyszert fogyaszt, mint közvetlenül a
második
világháború előtt. Vajon ettől
legalább
ötször olyan egészséges is?
Természetesen nem. Ellenkezőleg: a német
lakosság
átlagosan ma sokkal gyakrabban beteg, mint azelőtt...
Hirtelen
így lett egy olyan iparágból, amely
azért
keletkezett, hogy betegségeket
gyógyítson,
új betegségek
kiindulópontja.” (Kurt
Blüchel: Weisse Magier, Fischer Verlag, 1976)
Az emberi szervezet
tökéletes.
Még az önmaga iránt
tanúsított
barbár magatartás ellenére is, az
esetek
többségében legalább 30-40
évig
betegeskedés nélkül él.
Azután egyszer
csak számos betegség támadja meg.
Azonnal a
kórházhoz fordul
segítségért, az
orvos pedig, amikor felteszi neki a kérdést,
honnan
erednek ezek a kórok, azt feleli neki: „Mit akar
Ön,
hiszen ezek a korral járó
betegségek.”
Szemüveget rendelnek a
betegnek,
eltávolítják a salakanyagokkal,
kövekkel,
baktériumokkal telített szerveit,
kioperálják daganatait stb. Az okok pedig, melyek
ehhez
az állapothoz vezettek, senkit nem érdekelnek,
beleértve magát a beteget is.
Antibiotikumért a húsboltba Az emberek
kifejlesztették a vegyi
alapú gyógyszereket. A szervezetet azonban nem
lehet
becsapni. A szervezetnek csakis természetes eredetű
gyógyszerekre van szüksége. Mi pedig
tulajdonképpen egy
tömegpusztító
élelmiszer- és gyógyszeripari
korszakban
élünk.
Azt hiszem, az emberek
többsége
józan ésszel gondolkodva egyetért
azzal, hogy nem
az a járható út, hogy kiirtunk mindent
magunk
körül, ami virágzik, pollent termel,
mindent, ami
élő. Az sem megoldás, hogy az
allergiások
szervezetét teletömjük
kemikáliákkal,
gyógyszerekkel, mert így olyan
mellékhatások alakulhatnak ki, amelyek
súlyosabb
betegségeket idézhetnek elő, mint maga az
alapbetegség.
Abból kell
kiindulni, hogy
miért van ma annyi beteg, így pollenallergia is.
60-80
évvel ezelőtt kevesebb ember volt és
több pollent
termelő növény, tehát egy emberre
fajlagosan
több pollen jutott, mint napjainkban, és
mégsem volt
ennyi allergiás, asztmás beteg. A
virágporok nem
veszedelmesek, hanem hasznosak (az egyik
legértékesebb
táplálékunk). Van, aki a lisztre
érzékeny, és mégsem
mondjuk, hogy a liszt
veszedelmes. Korábban tisztább volt a
környezetünk, és az emberek is
egészségesebben
táplálkoztak, többet
mozogtak, türelmesebbek voltak egymáshoz, nem
zúdult
rájuk annyi stressz, annyi elektroszmog, mint napjainkban.
A
táplálkozás is nagyon
sokat jelent az immunrendszer erősítése
szempontjából. A mai átlagember
sietve, kapkodva
eszik, akár otthon, akár
gyorsétkezdékben.
Nem rágja meg jól az ételt, emellett
egyoldalúan táplálkozik, az
élelmiszeripar
által gyártott
különféle
tartósítószereket,
ízfokozókat,
állományjavítókat,
mesterséges
színezékeket,
„természetazonos”
aromákat, emulgeáló szereket stb.
tartalmazó, agyon sütött-főzött,
hőkezelt
ételeket fogyaszt. Az ipari élelmiszerekben levő
különböző vegyszerek annyira
feldúsulnak az ilyen
táplálékokat fogyasztó
emberekben, hogy
szervezetük immunrendszerét teljesen
leköti az ezen
anyagok elleni küzdelem, és ha ilyenkor
virágzik a
parlagfű, a fűzfa, egy ürömféle, akkor
annak az
egyébként hasznos pollenjei már
teljesen
megzavarják a szervezetet (autoimmun reakciók).
De az étel nemcsak
az ipari
élelmiszer-előállításkor
mérgeződik,
hanem a megtermelés folyamán is, mivel
többnyire ez
is iparilag történik. Például
az
állatok, hogy minél előbb
vágásérettek legyenek,
különböző
kémiai anabolitikus szereket kapnak, hogy minél
előbb
meglegyen – mozgás nélkül
– az
izomtömegük. Az ember az ilyen szereket a
hússal
együtt elfogyasztja, ezek a szerek egy idő után
feldúsulnak, kumulálódnak a
szervezetben, ami
aztán mérgezi a szervezetet, gyengíti
az
immunrendszert.
Régen az
állatok izomzata a
mozgástól (legelő, rét) alakult ki,
nem
tartalmazott ilyen szereket.
Táplálékukban sem
volt annyi káros anyag, mint napjainkban. Az iparszerűen
tartott
állatok, hogy ne kapjanak el egymástól
különböző betegségeket
(száj- és
körömfájás,
tüdővész,
takonykór, streptococcus fertőzés stb.), a
tápba
keverten különböző gyógyszereket,
antibiotikumokat kapnak, melyeknek maradványai
szintén
belekerülnek a húst fogyasztó ember
szervezetébe. Ma már antibiotikumért
nem a
patikába kell menni, hozzájutunk a
hús- és
a tejboltok termékeiből is.
A parlagfű pollenje
védőburokban
„közlekedik”, ezért nem
allergizál. Ezt
a burkot azonban az ember tönkreteszi, emiatt lett
közellenség e növényből. Mi
lehetne a
megoldás?
Az állatok
táplálékának egy
részét a
közutak, szennyező ipari üzemek közvetlen
közelében termelik meg. Az árokparti
széna
még alomnak sem alkalmas, nemhogy
tápláléknak. Benne van a
kipufogógázok szennyeződése, az
úton
elrobogó járművek gumipora, a
fékbetét,
kuplungbetét pora stb. A közutaktól
számított 50-80 m-en belül termelt
növények annyi koncentrált
mérget
tartalmaznak, hogy ha el is keverednek a többi,
távolabb
termelt növénnyel, akkor is mérgezik az
állatok szervezetét, így a
húsát,
tejét, tojását is.
Az ember
közvetlenül is fogyaszt
ilyen módon termelt élelmiszereket, amelyek
szintén az immunrendszert gyengítik. A
megoldás az
lenne, ha minden út mellett kb. 50 m széles,
minden
gyár, légszennyező üzem mellett kb. 100
m
széles erdősávot
telepítenének, ami
felfogná a gépjárművek,
gyárak által
kibocsátott mérgeket és
tisztítaná a
levegőt. A parlagfű irtása helyett mozgalmat kellene
indítani: „Erdősávot az utak, a
gyárak
mellé!”
Mi árt, mi nem? A
közönséges
dízelmotorok
kipufogógázának
koromszemcséit kiszűri az orrunk csillószőrzete.
A
legújabb, „korszerű” HDI, TDI
dízelmotorok
üzemanyagát olyan finom
szemcsékké
porlasztják, amelyeket már nem szűrnek ki a
csillószőrök, hanem a tüdőnkbe
belekerülve ott
lerakódnak és megbetegíti azt. A
különböző mesterséges
illatanyagok (dezodorok,
öblítők, WC szagtalanítók,
légfrissítők stb.) is feldúsulhatnak,
de
enélkül is kiválthatnak
allergiás
reakciókat. Hasonló hatást
vált ki a
molyirtó naftalin is.
A természetes
életmód,
a természetes ételek adják meg a
lehetőséget a túlélésre. Ha
megszegünk
egy törvényt úgy, hogy nem tudjuk, amit
tettünk, törvénysértő, akkor
megbüntetnek,
ugyanis a törvények nem ismerete nem
mentesít a
felelősségre vonás alól. A
természet
törvényeinek nem ismerése sem
mentesít a
felelősségre vonás alól – de
a
felelősségre vonás betegség
formájában jelentkezik! A
„jó”
étel, vércsoport szerint fogyasztva,
védi az
emberek egészségét és
szaporodóképességét!
Nemcsak a hús-
és
húskészítmények, valamint a
tej- és
tejtermékek fogyasztását kell
kerülnie az
allergiás, asztmás betegnek, hanem az
egyéb
gyorsan bomló fehérjefélék
– gomba,
tojás stb. – fogyasztását
is. Ez még
a bio húsra is vonatkozik. A hullamérgek az
állat
leölése után azonnal megjelennek annak
szervezetében. (Nem véletlenül
hívják
a vegetáriánusok – én is az
vagyok
már 16. éve – a húslevest
hullateának
vagy dögteának!) A gombák
esetében is hamar
keletkeznek olyan fehérje méreganyagok (toxinok),
amelyek
akár halálosak is lehetnek. S hogy a
hús ne
büdösödjön, szebb színe
legyen, iparilag
salétrommal és egyéb olyan szerekkel
kezelik,
amelyek szintén mérgezést okoznak. Az
utóbbi idők
döghús-botrányairól,
pestises, madárinfluenzás, prionos
húsairól
már nem is szólok, mert ezek
önmagukért
beszélnek!
Feltételt szabunk a szeretetnek Mi
természetgyógyászok
holisztikus szemlélettel gyógyítunk, a
test, a
lélek, a szellem vizsgálatával
és
figyelembevételével, tehát nemcsak
tüneti
síkon kezelünk. Lelki dolgaink, lelki
jelenségeink
kivetülnek a fizikai-testi síkra is. A test a
lélek
temploma, és a lélek megbetegítheti,
meg is
gyógyíthatja a testet.
Az emberiség
legnagyobb
megtartó ereje a szeretet, ami annyit jelent, hogy elfogadom
a
másikat, a másságot, azaz szeretem. A
szeretettel
gyógyítani lehet magunkat is, mást is.
Magunkat is
szeretni kell. El kell fogadtatni magunkat a világgal.
Örülni kell annak, hogy
egyáltalán vagyunk,
élünk.
A
civilizálódás, az
urbanizáció sajnos távolabb sodorta
egymástól az embereket, a szeretet helyett a
harag, a
gyűlölködés, az irigység, a
közömbösség dominál.
Minél
kevésbé tudja valaki elfogadni a
másikat, tudata
alatt az énje is válogat, hogy kit szeret, kit
nem.
Erősen válogatnak az emberek azok közül,
akiket
szeretni lehetne. Akiket nem szeretnek, azokra
„allergiásak”, mérgesek.
Tüsszögéssel,
köhögéssel fejezik ki,
ha valakit vagy valamint nem tudnak elfogadni, szeretni. Persze ezt nem
szemtől szembe teszik, ahhoz nem elég bátrak
(főnökök, rokonok).
Az el nem fogadott dolgok,
helyzetek,
személyek helyébe alacsonyabb tudati
síkú
dolgokat helyeznek, amelyek nem tudnak visszavágni, ilyen
például a virágpor, a kutya-,
macskaszőr, a
szőnyegpor, a poratka, ásványi anyagok,
gázok,
gőzök stb. Ezek az emberek tudat alatt védekeznek a
szeretet ellen, mert nem bírják elviselni annak
terhét, mivel akkor nekik is viszontszeretniük
kellene.
Allergiások másokra és mindenre.
(Javasolom
elolvasásra Don Miguel Ruiz: A toltékok ősi
bölcsessége c. sorozatának
könyveit.)
Sokan vágynak a
szeretetre,
ezért tartanak kutyát. A kutyába bele
lehet
rúgni, meg lehet szidni, akkor is szereti a
gazdáját. A gazda, ha ugyanazt tenné a
társával, nem kapna szeretetet tőle. Az emberek
nem
tudnak úgy szeretni, hogy „Szeretlek! Mi
közöd
hozzá!”, hanem várják a
viszontszeretetet,
feltételeket szabnak, elvárásaik
vannak stb.
Akár virágporfelhőben is járhatnánk Minél
inkább szeretettel
közelítünk élő és
élettelen
környezetünk felé, ez a szeretet
visszasugárzódik,
visszatükröződik
felénk, meggyógyulunk. Ha mosolygunk valakire,
legtöbbször mosolyt is kapunk vissza! A mosoly nem
kerül
pénzbe!
A homo sapiens nem arra
teremtetett, hogy
ölje egymást. Ha mi öljük a
természetet,
az is öl bennünket. Nem igaz, hogy nem előzhető meg
az
allergia, az asztma, és nem
gyógyítható meg
teljesen a beteg. Nem a természetet kell kiirtani, hanem
nekünk kell visszaidomulnunk a természethez. Az
evolúciós folyamatban az ember szervezete
évezredek alatt alakult ki, és mindig
harmóniában volt a természettel. Az
utóbbi
50 évben annyira eltávolodtunk tőle, hogy ilyen
gyorsan
nem tud az emberi szervezet reagálni a
változásokra, s diszharmónia alakul
ki,
megbetegszik.
Ahhoz, hogy ez ne
történjen meg,
az embernek megvan a tudása, megvannak az eszközei,
csak
nem használja egyiket sem, vagy nem úgy
használja,
ahogy kellene. A természet
körforgásában
minden növénynek, állatnak megvan a
szerepe. Ha ezt
a körforgást megbolygatjuk, ennek előre be nem
látható következményei
lehetnek, felbomlik az
ökológiai, biológiai
egyensúly. Nem a
parlagfüvet, nem a libatopot, nem a fűzfát, nem a
lisztet
adó búzát stb. kell kiirtani, hanem
helyes
életmóddal, helyes
táplálkozással
kell erősíteni az immunrendszerünket,
kerülni kell a
káros geopatogén zónákat
(vízér, Hartmann-háló),
és akkor az
sem árt meg, ha virágporfelhőben
járunk.
Hazánkban
úgy akarnak
védekezni az allergia ellen az illetékesek
és
mindenféle egyletek, hogy a parlagfű
irtására
szólítanak fel. A parlagfüvet csak
vegyszerekkel
tudnák véglegesen kiirtani. Ez a
növény is a
természet része, és
kipusztításával felborulna a
természet
rendje. A vegyszeres irtás több kárt
okozna az
embereknek és a természetnek, mint a parlagfű az
embereknek. A parlagfű után aztán
jönnének a
többi allergének (az
ürömfélék, a
libatop, a nyírfák), és még
sorolhatnám a növényeket, míg
végül nem volna
körülöttünk
természet, mivel a
kultúrnövényeket is irtani
kellene, mert aki allergiás, az előbb-utóbb a
kukorica, a
búza stb. pollenjeire is
érzékennyé
válna. Így lassan kipusztulna az
emberiség is.
Úgy irtom, hogy megeszem Engem nem tudnak
megbüntetni a parlagfű
nem irtása miatt, ugyanis én úgy irtom
a
parlagfüvet, hogy megeszem!
Lajos atya óta
tudom, hogy a parlagfű
az emberek számára is ehető, és
azóta
rendszeresen fogyasztom, az év minden napján.
Ilyenkor,
amikor még zsenge, összevágom
apróra egy kis
petrezselyem- vagy zellerzölddel –
önmagában sem
rossz! –, és rászórom a
szendvicseimre, az
ételeimre (leves, kása, tészta,
főzelék,
barnarizs). A zsenge fűből nagyon sokat leszedek és
megszárítom, így tárolom,
és
egész évben tudom használni az
ételeimbe,
ételeimre a szárított,
megőrölt porát.
(Sokan nem hitték el, hogy jómagam eszem a
parlagfüvet, ezért rám
küldték a
különböző tv-s
társaságokat is, akik
felvették, ahogy a parlagfüvet fogyasztom.)
Veterán
dobóatléta
vagyok, és sokszor vannak olyan monstre versenyek, ahol
több órán keresztül kell
dobálni
különböző súlyú
nehézkalapácsokat. Ilyenkor a
teljesítményem fokozása
céljából szoktam a verseny
színhelye
körült talált parlagfűből fogyasztani,
önmagában és nyersen. El is neveztek a
sporttársaim fűevőnek. Aztán
megdöbbentette őket,
hogy a parlagfűevésem után kb. 20 percen
belül egyre
javultak az eredményeim. Néhány
követőm is
akad majdnem mindig, és náluk is
hasonló
teljesítmény-javulásokat lehetett
tapasztalni.
A gyógyító zöld por Pár évvel
ezelőtt el akartak
adni nekem egy gyufásskatulyáni zöld
port több
tízezer (!) forintért. Kérdeztem, hogy
mi van a
dobozban és miért olyan drága? Erre
azt
felelték, hogy a szervezet
őssejttermelését
fokozza a zöld por, és ezzel minden
betegséget
helyrehoz a szervezetben. Nem vettem meg, pedig tudtam, hogy egy
keletet, nyugatot is megjárt, neves magyar
orvostól
származik, hanem megízleltem és
megszagoltam.
Kellemes meglepetés ért, ugyanis a zöld
por a
parlagfű pora volt, amelyet jómagam már
régóta naponta fogyasztok!
Lajos atya nekem is
beszélt
arról, hogy a parlagfű minden betegséget
helyrehoz a
szervezetben, de nyilván azt ő sem tudta, hogy ezt a
szervezet
őssejttermelésének
fokozásával éri
el. Szerintem sem baj, ha nem ismerjük az
elméletet, hanem
csak az adott növény
hasznosságáról
győződünk meg a fogyasztása során. Az is
igaz, hogy
akiket eddig meg tudtam győzni a parlagfű rendszeres
fogyasztásának hasznáról,
bármilyen
betegségük is volt, meggyógyultak,
még
rákból is – vagy a parlagfű
allergiából is.
Miért kell irtani? A fentiek
ismeretében merül fel
a kérdés, hogy akkor miért
irttatják
velünk a parlagfüvet? Ráadásul
még
büntetés kiszabását is
kilátásba helyezik, ha nem tesszük. Erre
is meg van
a válaszom. Ha a világon mindenki
megtudná azt,
amit az indiánok közöltek a
franciákkal (l. 1
rész – a szerk.), jelesül, hogy a
parlagfű, mintegy
csodaszer, minden betegségnél
visszafordítja
és normalizálja a szervezetben zajló
rendellenességeket, azaz a betegségeket, akkor
senki nem
venne gyógyszert. Ezért első
számú
közellenségnek kiáltották ki
a
parlagfüvet, ezt az embernél is intelligensebb,
több
földtörténeti
katasztrófát is
átélt csodálatos ősi
növényt.
A megtévesztett
emberek
közül a gyógyszerek
mellékhatásainak
következtében csak Magyarországon minden
órában meghal egy ember. Sokkal többen
halnak bele
abba, amit a patológusok már
régóta tudnak,
hogy minden második felboncolt embert tévesen
diagnosztizáltak és tévesen
gyógyszereztek,
nem az volt a halál oka, amivel kezelték a
betegségüket...
Weixl-Várhegyi László mérnök, radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja Forrás:natursziget 2010. jún. A parlagfű,mint csodaszer (avagy a gyógyszergyárak ellensége)A gyógyító parlagfűA parlagfű hasznosítása |