FÁCÁN KAKUKKFŰVEL CSERÉPTÁLBAN
Bármely
vadhúst
elkészíthetjük az alábbi
ínyenc recept
szerint, csak a sütés időtartamát kell
mindig
megfelelően megválasztani.
1
fácán,2
evőkanál olaj,5 dkg kb 5 cm-es darabokra vágott angolszalonna
23 dkg sárgarépa, 5 cm-es darabokra
vágva,11 dkg ugyancsak így felvágott zeller,11 dkg gombafej,1 közepes hagyma vastagon szeletelve
6 nagyobb kakukkfűág,2 evőkanál liszt,3 dl vörös bor 3 dl víz,só, feketebors
Melegítsük elő a sütőt 180
°C-ra.Forrósítsuk fel az olajat egy
tűzálló cseréptálban
és pirítsuk meg a
fácán mindkét oldalát.
Vegyük ki a fácánt és
tegyük félre.Tegyük a szalonnát a tálba,
és
süssük, amíg átsül.
Adjuk hozzá a
répát, a zellert, a gombát, a
hagymát,3 kakukkfüvet és dinszteljük meg. Szórjuk bele a lisztet, majd öntsük
hozzá a vörös bort és a vizet.
Keverjük jól meg, és lassan forraljuk
fel. Rakjuk bele a fácánt és a
megmaradt kakukkfüvet. ízlés szerint
fűszerezzük. Lefedve a tálat
másfél órán át
süssük. Ha
megsült, vegyük ki a fácánt a
tálból, a
szószt pedig szűrjük át egy
mártásos
tálba, így tálaljuk.
|