Borjúbecsinált


Hozzávalók : 6 személyre


1,3 kg borjúhús,3 sárgarépa,3 vöröshagyma,2 szegfűszeg,2 póréhagyma,1 csokor zöldfűszer,só és bors, 250 g gomba

200 g apró vöröshagyma,30 g porcukor,1 citrom, 130 g vaj,70 g liszt, 2 dl tejszín, 1 tojássárgája


A kockára vágot hús negyed óráig pároljuk. Majd hozzá adjuk a feldarabolt répát, hagymát, a póréhagymát és a zöldfűszert. Ízesítsük szegfűszeggel, sóval és borssal. Lassú tűzön 1,5 óráig pároljuk, majd szűrjük le és emeljük ki belőle a zöldségeket.

A  hagymát és a gombát tisztítsuk meg és öntsük fel vízzel. Dolgozzuk bele a porcukrot, 30 g vajat és facsarjuk rá a citrom levét. Pároljuk 20 percen keresztül lassú tűzön.

A maradék vajon futtassuk meg a lisztet, majd adjuk hozzá a hús főzőlevét, a tejszínt és a tojássárgáját. Ezután hozzá tesszük  a húst, a gombát és a hagymát. Nem kell felfőzni, de melegen tálaljuk.