Borjúbecsinált
Hozzávalók : 6 személyre
1,3 kg borjúhús,3 sárgarépa,3
vöröshagyma,2 szegfűszeg,2 póréhagyma,1 csokor
zöldfűszer,só és bors, 250 g gomba
200 g apró vöröshagyma,30 g
porcukor,1 citrom, 130 g vaj,70 g liszt, 2 dl tejszín, 1
tojássárgája
A kockára vágot hús negyed óráig
pároljuk. Majd hozzá adjuk a feldarabolt
répát, hagymát, a póréhagymát
és a zöldfűszert. Ízesítsük
szegfűszeggel, sóval és borssal. Lassú tűzön
1,5 óráig pároljuk, majd szűrjük le és
emeljük ki belőle a zöldségeket.
A hagymát és a
gombát tisztítsuk meg és öntsük fel
vízzel. Dolgozzuk bele a porcukrot, 30 g vajat és
facsarjuk rá a citrom levét. Pároljuk 20 percen
keresztül lassú tűzön.
A maradék vajon futtassuk meg a
lisztet, majd adjuk hozzá a hús főzőlevét, a
tejszínt és a tojássárgáját.
Ezután hozzá tesszük a húst, a
gombát és a hagymát. Nem kell felfőzni, de melegen
tálaljuk.
|