Zellersaláta almával

 30 dkg zellert megtisztítunk, jól megmosunk és vékony metéltre vágva gyengén sózott, citromlével ízesített vízben puhára főzünk. Ha kihűlt, leszűrjük és lecsepegtetjük, majd keverőtálba tesszük. Most 2 db szép nagy borízű almát meghámozunk, magját és magházát eltávolítjuk és az almát citromlével bedörzsöljük. Ugyanúgy vékony metéltre vágjuk, mint a zellert és hozzátesszük ehhez. Ezután beleteszünk 7 dkg majonézt és egy fél dl tejszínt, megsózzuk, gyengén megborsozzuk (ízlés szerint egy csipetnyi porcukrot is tehetünk bele) megszórjuk egy fél csomó finomra vágott zöldpetrezselyemmel és óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze. Tálalás előtt egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Közvetlen tálalás előtt hozzáadunk egy fél citromlevet megszűrve, ezzel is összekeverjük és zöldsalátával kirakott üveg vagy porcelán salátástálon tálalva adjuk az asztalra.

Megjegyzés: A zellersalátákhoz ne főzzük meg túlságosan a zellert, mert keverésnél szétmállik a salátában. Inkább egy kissé ropogós maradjon.