Vitaprikos gombasaláta

   50 dkg gombát megtisztítunk, jól megmosunk és nagyobb cikkekre vá­gunk. Két evőkanálnyi étolajban 3 dkg apróra vágott hagymát megfonnyasz­tunk, beleteszünk egy késhegynyi pirospaprikát, egy kis babérlevelet, és jól elkeverve két evőkanál vízzel felengedjük és lepirítjuk. Ekkor beletesszük a gombát, egy evőkanál vitaprikot (pritamint) és egy kávéskanál paradicsompüré konzervet. Megsózzuk, borsozzuk, egy késhegy kakukkfüvet szórunk bele, egy fél citrom levét és fél dl fehér bort öntünk hozzá. Fedő­vel betakarva 8—10 percig együtt pároljuk, néha megkeverjük. Tűzről levéve, teljesen kihűtjük és zöld salátalevelekkel bélelt üveg vagy por­celán tálon egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt.