Vitaprikos gombasaláta50 dkg gombát megtisztítunk, jól megmosunk és nagyobb cikkekre vágunk. Két evőkanálnyi étolajban 3 dkg apróra vágott hagymát megfonnyasztunk, beleteszünk egy késhegynyi pirospaprikát, egy kis babérlevelet, és jól elkeverve két evőkanál vízzel felengedjük és lepirítjuk. Ekkor beletesszük a gombát, egy evőkanál vitaprikot (pritamint) és egy kávéskanál paradicsompüré konzervet. Megsózzuk, borsozzuk, egy késhegy kakukkfüvet szórunk bele, egy fél citrom levét és fél dl fehér bort öntünk hozzá. Fedővel betakarva 8—10 percig együtt pároljuk, néha megkeverjük. Tűzről levéve, teljesen kihűtjük és zöld salátalevelekkel bélelt üveg vagy porcelán tálon egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt. |