U-VITAMIN


 Kémiai szerkezete a mirozin nevű enziméhez áll közel, amely­nek valószínűleg bizonyos glukozidok hidrolizálásában van kémiai szerepe, átalakítva azokat glukózzá és kéntartalmú vegyületekké.

A metionin aktivált alakja.

Az U-vitamin minden bizonnyal ugyanazokban az élelmiszerek­ben van jelen, mint a karnitin. Legnagyobb koncentrációban a káposz­tafélék és különösen a rapinsav tartalmú zöld és vörös növényi részek tartalmazzák. Az U-vitamin hő hatására lebomlik.

Mind a mai napig nem ismeretes a szervezet fiziológiás U-vitamin szükséglete, sem pedig anyagcseréje a bélben történő felszí­vódás után.

Az U-vitamin legfontosabb szerepe valószínűleg a nyálkahártyák védelmében, és a komolyabb bőrsérülések gyógyításában van. A friss káposztálé - U-vitamin-tartalmának köszönhető - fájdalomcsillapító hatása, illetve a gyomor és a duodenum fekélyes elváltozásait kedve­zően befolyásoló gyógyító ereje már az ókorban is ismeretes volt.

Égési sérülés vagy nyílt seb langyos káposztalevél-péppel törté­nő borogatása bizonyítottan hegesítő hatású. Szintén az U-vitaminnak tulajdonítható a gyulladások csökkentése, valamint a hematómák, ke­lések és körömágybetegségek enyhítése is.

Elősegíti a gyomor és a bélrendszer sérült nyálkahártyájának a regenerálódását.

Megelőzi, ill. megszünteti a külső és belső gyulladásokat

Hegmentesen szünteti meg a külső és a belső fekélyeket

Gyógyítja a cukorbetegséget és az aranyeret

Csillapítja a Craisfeld-Jacobs kór tüneteit

Hatásosan segít a nőgyógyászati jellegű problémákon (AIDS)

Segít az immunrendszer elégtelenségein

Megszünteti a genitáliák bakteriális megbetegedéseit

Gyengíti az alkohol- és a kábítószerfüggést

Felerősíti a szervezet méregtelenítő funkcióit

Kondícionálja a legyengült szervezetet