U-VITAMINKémiai szerkezete a mirozin nevű enziméhez áll közel, amelynek valószínűleg bizonyos glukozidok hidrolizálásában van kémiai szerepe, átalakítva azokat glukózzá és kéntartalmú vegyületekké.A metionin aktivált alakja.Az U-vitamin minden bizonnyal ugyanazokban az élelmiszerekben van jelen, mint a karnitin. Legnagyobb koncentrációban a káposztafélék és különösen a rapinsav tartalmú zöld és vörös növényi részek tartalmazzák. Az U-vitamin hő hatására lebomlik.Mind a mai napig nem ismeretes a szervezet fiziológiás U-vitamin szükséglete, sem pedig anyagcseréje a bélben történő felszívódás után.Az U-vitamin legfontosabb szerepe valószínűleg a nyálkahártyák védelmében, és a komolyabb bőrsérülések gyógyításában van. A friss káposztálé - U-vitamin-tartalmának köszönhető - fájdalomcsillapító hatása, illetve a gyomor és a duodenum fekélyes elváltozásait kedvezően befolyásoló gyógyító ereje már az ókorban is ismeretes volt.Égési sérülés vagy nyílt seb langyos káposztalevél-péppel történő borogatása bizonyítottan hegesítő hatású. Szintén az U-vitaminnak tulajdonítható a gyulladások csökkentése, valamint a hematómák, kelések és körömágybetegségek enyhítése is.Elősegíti a gyomor és a bélrendszer sérült nyálkahártyájának a regenerálódását.Megelőzi, ill. megszünteti a külső és belső gyulladásokatHegmentesen szünteti meg a külső és a belső fekélyeketGyógyítja a cukorbetegséget és az aranyeretCsillapítja a Craisfeld-Jacobs kór tüneteitHatásosan segít a nőgyógyászati jellegű problémákon (AIDS)Segít az immunrendszer elégtelenségeinMegszünteti a genitáliák bakteriális megbetegedéseitGyengíti az alkohol- és a kábítószerfüggéstFelerősíti a szervezet méregtelenítő funkcióitKondícionálja a legyengült szervezetet |