Fejes saláta almával és uborkávalKét szép nagy fej salátát megmosva jól előhűtünk. Porcelán vagy zománcozott keverőtálban két evőkanál megsózott, borsozott majonézt és egy fél citrom levét habverővel simára keverünk. ízlés szerint egy kevés mustárt is keverhetünk hozzá. Ezután meghámozunk egy szép nagy almát, (kb. 10—12 dkg legyen), magját, magházát kivágjuk és az almát citromlével bedörzsölve, finom tormareszelőn belereszeljük a mártásba. Ezután 1 db ecetes uborkát (középnagyságú legyen) szintén] meghámozunk, és hozzáreszeljük a mártáshoz. Ezzel is simára keverjük a mártást és hűtőszekrényben előhűtjük. Tálalása előtt a fejes salátát kisebb levélkékre tépve beletesszük a mártásba, jól elkeverjük benne, és ha kell, utánaízesítjük. Néhány percre visszatesszük a hűtőszekrénybe és üveg vagy porcelán salátástálra tálalva adjuk az asztalra.r |