Uborkasaláta zöldpaprikával és újhagymával

   60 dkg uborkát jól megmosva, megtisztítva, egész vékonyra legyalulunk és megsózva, összekeverve 2 óráig hűtőszekrénybe teszünk. Most 4 db szép húsos zöldpaprikát jól megmosva és serpenyőbe téve sütőben addig sütünk, míg a vékony héja kézzel leválasztható. A sütőből kivéve hideg vízbe tesszük, a vékony burkot lefejtjük róla és magvát, magházát eltá­volítjuk belőle, majd szitán lecsurgatva teljesen kihűtjük. Ezután porcelán vagy zománcozott keverőtálba teszünk 2 evőkanálnyi jó étolajat, 1 evő­kanálnyi ecetet, egy csipetnyi szétzúzott és finomra vágott fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, majd teljesen simára keverjük. Előbb beletesszük a sóból kicsavart uborkát, majd a vékony metéltre vágott zöldpaprikát, végül egy csomó megtisztított, jól megmosott és vékony szeletkékre vágott új zöldhagymát, zöldszárral együtt, csak éppen a végén levő túl haragos­zöld részét vágjuk le róla. Végül az egészet óvatosan keverjük össze, mű­anyag salátakeverő kanállal, villával és utánaízesítve, öblösebb üveg vagy porcelán salátástálba téve egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük tála­lás előtt.ízlés szerint 2—3 db felszeletelt friss paradicsomot is keverhe­tünk közé, egy kávéskanálnyi mustárral is ízesíthetjük.