Uborkasaláta paradicsommal és paprikával

   80 dkg uborkát meghámozunk és jól megmosva vékonyra gyaluljuk. Megsózzuk és 2—3 órán át hűtőszekrénybe téve állni hagyjuk. Közben  keverőtálba két evőkanál vizet és ugyan­annyi ecetet teszünk, megsózzuk, (gyengén, mert az uborka már sós), borsozzuk, egy csipetnyi szétzúzott és finomra vágott fokhagymát teszünk bele és habverővel jól összekeverjük. Ezután 2 db zöldpaprikát megtisz­títunk, jól megmossuk és vékony szeletekre vágva, bő, forrásban levő vízbe tesszük, gyengén megsózva. A tűzről levéve fedővel betakarva 1 percig bennehagyjuk, majd szitán leszűrjük és jól lecsepegtetve teljesen kihűt­jük. Most 20 dkg kisebb, tömött húsú friss paradicsomot felszeletelünk. Ezt követőleg az uborkát kicsavarjuk a sóból, beletesszük a salátaecetbe, hozzátesszük a zöldpaprikát és a felszeletelt paradicsomot, majd megszór­juk egy kis csomó finomra vágott metélőhagymával és  óvatosan összekeverjük. Ha kell, utánaízesítjük és hűtőszekrénybe tesszük egy félórára tálalás előtt.