Uborkasaláta paradicsommal és paprikával80 dkg uborkát meghámozunk és jól megmosva vékonyra gyaluljuk. Megsózzuk és 2—3 órán át hűtőszekrénybe téve állni hagyjuk. Közben keverőtálba két evőkanál vizet és ugyanannyi ecetet teszünk, megsózzuk, (gyengén, mert az uborka már sós), borsozzuk, egy csipetnyi szétzúzott és finomra vágott fokhagymát teszünk bele és habverővel jól összekeverjük. Ezután 2 db zöldpaprikát megtisztítunk, jól megmossuk és vékony szeletekre vágva, bő, forrásban levő vízbe tesszük, gyengén megsózva. A tűzről levéve fedővel betakarva 1 percig bennehagyjuk, majd szitán leszűrjük és jól lecsepegtetve teljesen kihűtjük. Most 20 dkg kisebb, tömött húsú friss paradicsomot felszeletelünk. Ezt követőleg az uborkát kicsavarjuk a sóból, beletesszük a salátaecetbe, hozzátesszük a zöldpaprikát és a felszeletelt paradicsomot, majd megszórjuk egy kis csomó finomra vágott metélőhagymával és óvatosan összekeverjük. Ha kell, utánaízesítjük és hűtőszekrénybe tesszük egy félórára tálalás előtt. |