Töltött fejessaláta-levelek


   1 fej saláta, 15 dkg olajos hal, 5 dkg vaj, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 2 dl fehérbor, só, bors, 1 citrom leve, 1 evő­kanál kapor

  A salátát leveleire szedjük, és 2 percre forrásban levő sós vízbe dobjuk. Szű­rőkanállal kiszedjük, és hideg vízzel hirtelen lehűtjük. Minden levél köze­pébe beleteszünk egy halat. Megbor­sozzuk, citromlevet teszünk rá, rászó­runk az apróra vágott kaporból. A le­velet összetekerjük, és tűzálló tálba szorosan egymás mellé rakjuk a tölte­lékeket. A sárgarépát és a pórét na­gyon vékony szeletekre fölszeleteljük, és néhány percig a forró vajban párol­juk. Felöntjük a fehérborral, és az egészet ráöntjük a salátalevelekre. Forró sütőben leborítva 15 percig sütjük.


.