Töltött fejessaláta-levelek1 fej saláta, 15 dkg olajos hal, 5 dkg vaj, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 2 dl fehérbor, só, bors, 1 citrom leve, 1 evőkanál kaporA salátát leveleire szedjük, és 2 percre forrásban levő sós vízbe dobjuk. Szűrőkanállal kiszedjük, és hideg vízzel hirtelen lehűtjük. Minden levél közepébe beleteszünk egy halat. Megborsozzuk, citromlevet teszünk rá, rászórunk az apróra vágott kaporból. A levelet összetekerjük, és tűzálló tálba szorosan egymás mellé rakjuk a töltelékeket. A sárgarépát és a pórét nagyon vékony szeletekre fölszeleteljük, és néhány percig a forró vajban pároljuk. Felöntjük a fehérborral, és az egészet ráöntjük a salátalevelekre. Forró sütőben leborítva 15 percig sütjük. |