Majonézes fejes saláta főtt tengeri hallal


30dkg fagyasztott tengeri hal,fejes saláta 2 db,keményre főtt tojás 2 db,majonéz 5 dkg.1/2 dl tejfel,só, törött bors, mustár, citromlé, metélőhagyma

 A jól megmosott tengeri halat gyengén sózott vízben puhára főzzük. A főzőlevet egy pici babérlevéllel egy csipetnyi citromhéjával és citromlével ízesítjük. Ha megfőtt, főzőlevében kihűtjük, majd a halat szi­tára téve lecsurgatjuk. Közben a majonézt keverőtálba tesszük. Hozzáad­juk a tejfelt, egy kávéskanálnyi mustárt, egy fél citrom megszűrt levét megsózzuk, borsozzuk és habverővel simára keverjük. Ezután beletesszük a finomra vágott metélőhagymát és a kisebb levélkékre szaggatott, jól megmosott és előhűtött fejes salátát. Végül hozzátesszük a kisebb da­rabokra morzsolt főtt halat és a vékony karikákra vágott lehűtött kemény tojást. Az egészet óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy össze ne tör­jön a hal és a főtt tojás. Utánaízesítve üveg vagy porcelán salátástálba tá­lalva néhány percre hűtőszekrénybe tesszük.