Majonézes fejes saláta főtt
tengeri
hallal
30dkg fagyasztott tengeri hal,fejes
saláta 2
db,keményre főtt tojás 2 db,majonéz 5
dkg.1/2 dl
tejfel,só, törött bors, mustár,
citromlé, metélőhagyma
A jól
megmosott tengeri halat gyengén
sózott vízben puhára főzzük.
A főzőlevet egy
pici babérlevéllel egy csipetnyi
citromhéjával és
citromlével
ízesítjük. Ha megfőtt,
főzőlevében
kihűtjük, majd a halat szitára
téve
lecsurgatjuk. Közben a majonézt
keverőtálba
tesszük. Hozzáadjuk a tejfelt, egy
kávéskanálnyi mustárt, egy
fél
citrom megszűrt levét megsózzuk, borsozzuk
és
habverővel simára keverjük. Ezután
beletesszük
a finomra vágott metélőhagymát
és a kisebb
levélkékre szaggatott, jól megmosott
és
előhűtött fejes salátát.
Végül
hozzátesszük a kisebb darabokra morzsolt
főtt halat
és a vékony karikákra
vágott lehűtött
kemény tojást. Az egészet
óvatosan
összekeverjük, vigyázva, hogy
össze ne
törjön a hal és a főtt
tojás.
Utánaízesítve üveg vagy
porcelán
salátástálba
tálalva
néhány percre hűtőszekrénybe
tesszük.
|