Tejfeles kelvirágsaláta

   80 dkg kelvirágot rózsákra szedve megfőzünk, és lehűtve jól lecsepeg­tetünk. Közben egy evőkanál majonézt és 1 kávéskanálnyi mustárt keverő­tálba teszünk, belereszeljük finom tormareszelőn a 2 db lehűtött kemény tojást és habverővel simára keverjük. Megsózzuk, borsozzuk, beleszűrjük egy fél citrom levét, megszórjuk egy kis csomó finomra vágott metélőhagymával és elkeverjük. Hozzátesszük a kel­virágrózsákat, és óvatosan, hogy ne törjön össze, jól elkeverjük. Egy fél­órára hűtőszekrénybe tesszük és ugyan­csak hűtőszekrénybe teszünk 1/2 dl nem savanyú tejfelt is. Ezt közvet­lenül a tálalás előtt hozzákeverjük a kelvirágsalátához és utánaízesítve azon­nal asztalra adjuk.

 Ugyanezt tejfel helyett tejszínnel is készíthetjük, ebből azon­ban 3/4 dl elég.