Tejfeles kelvirágsaláta80 dkg kelvirágot rózsákra szedve megfőzünk, és lehűtve jól lecsepegtetünk. Közben egy evőkanál majonézt és 1 kávéskanálnyi mustárt keverőtálba teszünk, belereszeljük finom tormareszelőn a 2 db lehűtött kemény tojást és habverővel simára keverjük. Megsózzuk, borsozzuk, beleszűrjük egy fél citrom levét, megszórjuk egy kis csomó finomra vágott metélőhagymával és elkeverjük. Hozzátesszük a kelvirágrózsákat, és óvatosan, hogy ne törjön össze, jól elkeverjük. Egy félórára hűtőszekrénybe tesszük és ugyancsak hűtőszekrénybe teszünk 1/2 dl nem savanyú tejfelt is. Ezt közvetlenül a tálalás előtt hozzákeverjük a kelvirágsalátához és utánaízesítve azonnal asztalra adjuk.Ugyanezt tejfel helyett tejszínnel is készíthetjük, ebből azonban 3/4 dl elég. |