Sütőtöksaláta I.
50 dkg sütőtök, 2 alma, 1 vöröshagyma, 4 dl kefir, só,bazsalikom.
A tököt apró
kockákra vágva, sós, forrásban levő
vízben 5 percig forraljuk, leszűrjük és hideg
vízzel leöblítjük. Az almát
megreszeljük, a hagymát karikákra
vágjuk, és hozzákeverjük a kihűlt
sütőtökhöz. A kefirbe belekeverjük a bazsalikomot
és a salátára öntjük. Hidegen
tálaljuk.
Sütőtöksaláta II.
20 dkg sütőtök, 20 dkg
téli retek, 2 alma, 2 póréhagyma, 1 kisebb zeller,
2 evőkanál petrezselyemzöld, 4 dl kefir, só, paprika.
A tököt, a retket, az almát,
a zellert nyersen lereszeljük, a póréhagymát
karikákra vágjuk és a fűszerrel együtt
jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk
a kefirt is. Hűtőszekrényben jól lehűtjük.
|