Fejes saláta friss paradicsom
szeletekkel
Két evőkanál
citromlével,
egy
evőkanál finom étolajjal és egy
kávéskanálnyi
mustárral
salátakeveréket
készítünk.
Megsózzuk, borsozzuk, egy kis csomó finomra
vágott
metélőhagymát (snidlinget) teszünk bele
és
habverővel simára keverjük. Ekkor
beleteszünk
kisebb levélkékre tépett
két nagy fej
salátát és 3—4 db
középnagyságú,
tömött
húsú és szeletekre
vágott friss
paradicsomot. Óvatosan keverjük össze
és
néhány percre a hűtőbe téve,
tálaljuk.
Ez a salátakeverék
készíthető úgy is, hogy a
metélőhagyma
helyett egy kevés újhagymát
aprítunk bele
és a friss paradicsom szeletekkel együtt
két db főtt
felszeletelt kemény tojást is keverünk
hozzá.
|