Paradicsomsaláta zöldbabbal

  20 dkg gyenge zöldbabot megtisztítunk, és kb. 1 cm-nyi darabokra vág­va, jól megmosva, gyengén sózva, bő, forrásban levő vízben jó puhára főzünk. Ha puha, saját főzővizében jól lehűtjük, majd leszűrve lecsepeg­tetjük a vizet róla. A haragoszöld színű, vékony ún. francia zöldbab a legjobb hozzá. Ez lehet konzerv zöldbab is. Közben két evő­kanál étolajat és egy evőkanál ecetet keverőtálba teszünk. Megsózzuk, borsozzuk, egy kávéskanálnyi mustárt, egy cikk szétzúzott és finomra vá­gott fokhagymát és egy kis csomó apróra vágott metélőhagymát teszünk hozzá, és az egészet habverővel simára keverjük. Most beleteszünk 40 dkg kisebb cikkekre vágott friss paradicsomot és hozzátéve a zöldbabot, salátakeverő kanállal, villával óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze. Utánaízesítjük és hűtőszekrénybe tesszük, kb. 25—30 percre tálalás előtt. Ízlés szerint tálalás előtt egy db főtt kemény tojást reszelünk reá díszítésként, ez egyben táp­lálóbbá is teszi.