Paradicsomsaláta főtt tojással3 db tojást keményre megfőzünk és jól lehűtve vékony karikákra vágjuk. Közben 8 dkg majonézt keverőtálba teszünk, hozzáteszünk egy kávéskanálnyi mustárt, egy fél citrom megszűrt levét, egy-egy kávéskanálnyi ecetes uborkalevet és habverővel simára keverjük. Most vágódeszkán együtt finomra összevágunk 2 dkg hagymát, egy kis csomó metélőhagymát, egy kis csomó zöldpetrezselymet, 3 dkg ecetes uborkát, ezt is beletesszük a saláta mártásába, és szintén jól elkeverjük benne. Ekkor 40 dkg friss paradicsomot szeletekre vágva teszünk bele, hozzátesszük a főtt tojásszeleteket és óvatosan összekeverjük. Ha kell, utánaízesítjük és 25—30 percre a hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt. |