Paradicsompaprika olajos hallal

   60 dkg szép paradicsompaprikát megtisztítunk, magvait, magházát eltávolítjuk és jól megmosva vékony csíkokra vágjuk. Bő, forrásban levő, gyengén sózott vízbe téve, fedővel betakarva, 1—2 percig állni hagyjuk, levéve a tűzről. Utána leszűrjük, szitán lecsepegtetjük és teljesen kihűtjük. Közben az olajos halról (legjobb az olajos tonhal hozzá) az olajat keverő­tálba öntjük, ha kevés, 1 evőkanál étolajat adunk hozzá. Beleteszünk egy kávéskanál mustárt és egy egész citrom megszűrt levét, majd habverővel teljesen simára keverjük. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy csomó finom apróra vágott metélőhagymával és egy kávéskanál paradicsomkon­zervet téve hozzá, habverővel simára keverjük. Ekkor beletesszük a pap­rikát, jól elkeverjük benne és végül elmorzsoljuk benne nagyobb dara­bokban az olajos halat. Zöldsalátalevélkékkel bélelt üveg vagy porcelán tálba tesszük, a tetejére 2 db lehűtött kemény tojást finom reszelőn ráre­szelünk és egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük, úgy adjuk asztalra.