Paradicsomsaláta kelvirággal25 dkg szép fehér, tömött kelvirágot apró rózsákra szedünk. Megtisztítva jól megmossuk és gyengén sózott, bő, forrásban levő vízben majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük és szitán jól lecsepegtetve teljesen lehűtjük. Közben két evőkanál olajat és egy evőkanál ecetet 1/2 dl hideg vízzel keverőtálban megsózva, borsozva habverővel elkeverünk. Megszórjuk egy kis csomó finomra vágott metélőhagymával, és beleteszünk 40 dkg kisebb egyenletes cikkekre vágott friss paradicsomot. Végül hozzátesszük a lehűtött kelvirágot, és óvatosan, hogy össze ne törjön, salátáskanállal, -villával összekeverjük. Ha kell, utánaízesítjük, salátástálba téve 25—30 percig hűtőszekrénybe helyezzük el tálalás előtt. |