Paradicsomsaláta kelvirággal

  25 dkg szép fehér, tömött kelvirágot apró rózsákra szedünk. Megtisz­títva jól megmossuk és gyengén sózott, bő, forrásban levő vízben majd­nem puhára főzzük, majd leszűrjük és szitán jól lecsepegtetve teljesen le­hűtjük. Közben két evőkanál olajat és egy evőkanál ecetet 1/2 dl hideg vízzel keverőtálban megsózva, borsozva hab­verővel elkeverünk. Megszórjuk egy kis csomó finomra vágott metélő­hagymával, és beleteszünk 40 dkg kisebb egyenletes cikkekre vágott friss paradicsomot. Végül hozzátesszük a lehűtött kelvirágot, és óvatosan, hogy össze ne törjön, salátáskanállal, -villával összekeverjük. Ha kell, utánaízesítjük, salátástálba téve 25—30 percig hűtőszekrénybe helyezzük el tálalás előtt.