Olajos paradicsom—paprikasaláta

  4—5 db szép zöldpaprikát jól megmosva, a tűzhely lapján vagy sütőben megsütünk úgy, hogy a vékony héját le lehessen húzni. Utána a magját és magházát kivágjuk belőle és a zöldpaprikákat cikkekre vágjuk ugyan­úgy, mint a lecsóhoz szokás. Ezután 40 dkg friss paradicsomot kisebb cik­kekre vágunk, ugyanúgy mint a zöldpaprikát és mindkettőt  keverőtálba tesszük. Meglocsoljuk 2—3 evőkanál jó étolaj­jal, egy evőkanálnyi ecettel (vagy fél citrom megszűrt levével), megsóz­zuk, borsozzuk, egy csepp szétzúzott és finomra vágott fokhagymát, 1 dkg-nyi finom reszelőn lereszelt hagymát és egy kis csomó vágott zöld­petrezselymet adunk hozzá. Az egészet óvatosan összekeverjük, ha kell utánaízesítjük, hűtőszekrénybe tesszük 25—30 percre és ezután tálaljuk.