Nyári saláta

 15 dkg szép, apró rózsákra szedett fehér kelvirágot gyengén sózott víz­ben majdnem puhára főzünk, főzőlevében lehűtve leszűrjük és jól lecse­pegtetjük. Ugyanígy megfőzünk és lehűtünk, lecsepegtetünk 15 dkg gyenge zöldbabot is (a haragoszöld, vékony francia zöldbab legjobb erre a célra). Közben cikkekre vágunk 25 dkg kisebb, kemény húsú friss paradi­csomot és 2 db keményre főtt lehűtött tojást karikára vágva szeletelünk fel. Most egy kis csomó zöldpetrezselymet, egy kis csomó metélőhagymát és 2 dkg hagymát vágódeszkán együtt finomra vágunk össze. Keverőtálba szűrünk 3 evőkanál citromlevet, egy evőkanál finom étolajat teszünk hozzá, megsózzuk, borsozzuk, beletesszük az összevágott hagymát, petrezselymet és egy kávéskanál mustárt. Az egészet habverővel simára keverjük. Hozzá­téve a megfőtt zöldségeket és paradicsomot, a főtt tojást, óvatosan össze­keverjük és egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Ízlés szerint egy fej salá­tát is keverhetünk bele kisebb levélkékre szaggatva.