Mustáros zöldbabsaláta80 dkg szép fiatal zöldbabot (a vékony haragoszöld színű ún. francia zöldbab jó hozzá) megtisztítunk, kb. 2 cm hosszú darabokra vágunk és jól megmosva, gyengén sózott, bő, forrásban levő vízben fedővel betakarva puhára főzünk. Saját főzőlevében hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük, jól lecsepegtetjük és vizét kicsavarjuk belőle, ügyelve arra, hogy ne törjön össze. Közben 10 dkg majonézt keverőtálba teszünk, hozzáteszünk 5 dkg mustárt és habverővel simára keverjük. Megsózzuk, borsozzuk, egy fél citrom megszűrt levét, majd 1 dkg reszelt hagymát is teszünk bele. Ezt mégegyszer simára keverjük és hozzátesszük a zöldbabot. Óvatosan keverjük , hogy ne törjön össze, és legalább egy félórára tálalás előtt hűtőszekrénybe tesszük. Ízlés szerint kisebb szeletekre vágott friss paradicsomot is keverhetünk bele. Ebbe a mennyiségbe 15—20 dkg elegendő. |