Majonézes zöldborsósaláta

  2 kg hüvelyes gyenge zöldborsót megtisztítunk, jól megmossuk és ke­vés, gyengén sózott, forrásban levő vízben fedővel befedve megfőzzük, ízlés szerint a főzővízbe egy csipetnyi cukrot is tehetünk. Ügyeljünk arra, hogy a zöldborsó puha legyen, de ne főjön el túlságosan. Saját főzőlevében hűtjük ki, majd leszűrve levét jól lecsepegtetjük. (A főzőlevet zöldségleveshez használjuk.) Közben egy keverőtálba teszünk 10 dkg majo­nézt és habverővel elkeverünk benne 1/2 dl édes tejszínt és egy fél csomó finomra vágott zöldpetrezselymet. Végül beletesszük a zöldborsót, utána­sózva, egy csipetnyi citromlével ízesítve összekeverjük és tálalás előtt legalább 1/2 órával hűtőszekrénybe tesszük. Szükség esetén mirelit zöld­borsóból is készíthetjük ugyanígy, de a zsenge konzerv zöldborsó is alkal­mas hozzá. Fejes saláta szezonban — ízlés szerint — közvetlen a tálalás előtt keverhetünk bele 2 szép fej salátát előzőleg jól megmosva, előhűtve és vékony metéltre összevágva. Tetejét karikára vágott főtt tojással díszít­hetjük.