Majonézes zeller saláta

  Fél kg zellert megtisztítunk, jól megmosunk és kisebb szeletekre vágunk össze. Gyengén sózott vízben puhára főzzük és saját főzőlevében hűtjük ki. Leszűrjük és jól lecsepegtetjük. Közben 8 dkg majonézt keverőtálba teszünk, hozzáteszünk egy fél dl tejszínt vagy édes tejfelt, megsózzuk, borsozzuk és habverővel simára keverjük. Óva­tosan hozzákeverjük a zellert és egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Tá­lalás előtt közvetlenül beleszűrjük egy fél citromnak a levét, ha kell, utánaízesítjük és összekeverve, zöldsalátalevéllel kibélelt salátástálon adjuk asztalra.


Zellersaláta majonézzel és főtt tojással

 Ugyanúgy készül, mint az előzőkben leírt saláta azzal az eltéréssel, hogy tálaláskor 2 db lehűtött kemény tojást reszelünk a majonézes zellersalátára, finom tormareszelővel.