Különleges kevert uborkasaláta

   60 dkg uborkát meghámozva és jól megmosva vékonyra meggyalulunk és megsózva, összekeverve 2 órát állni hagyjuk hűtőszekrényben. Közben felszeletelünk 2 db (középnagyságú) főtt burgonyát vékony karikára és 20 dkg ki­sebb tömött húsú paradicsomot ugyan­csak vékony szeletekre vágunk. Ezeket is jól előhűtjük. Ezután 1 kis csomó metélőhagymát, 1 kis csomó petrezselyemzöldjét és egy kevés szétzúzott fokhagymát vágó­deszkán együtt finomra vágunk össze úgy, mint a zöldpetrezselymet szokás. Végül a keverőtálba teszünk 1 evőkanálnyi ece­tet, 2 evőkanálnyi finom étolajat és egy kávéskanálnyi mustárt. Megsózzuk, bor­sozzuk, hozzátesszük az összevágott petre­zselymet és habverővel jól összekeverjük. Ezután beletesszük előbb a sóból kicsavart uborkát, majd a friss paradicsomot és a burgonyát. Óvatosan összekeverjük, hogy  ne törjön össze. Egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Közvetlenül a tálalás előtt belekeverünk még egy szép nagy fej jól megmosott, és előhűtött fejes salátát, kisebb levélkékre szaggatva. ízlés szerint 1 dl nem savanyú és jól előhűtött tejfellel meglocsoljuk a tetejét.