Fejes saláta különlegesenKét evőkanál olajat és egy evőkanál citromlevet egy kávéskanálnyi mézzel és egy kávéskanálnyi mustárral keverőtálba teszünk és habverővel teljesen simára keverünk. Beleteszünk egy kis cikk fokhagymát szétzúzva, finomra összevágva, egy kis csomó, ugyancsak finomra összevágott metélőhagymát és ezzel is jól összekeverjük. Ezt a keveréket hűtőszekrényben fél óráig előhűtjük, és belekeverjük az ugyancsak előhűtött két szép nagy fejes salátát kisebb levélkékre szaggatva. Tálalás előtt néhány percre a hűtőszekrénybe tesszük, majd üveg vagy porcelán salátástálra tálalva adjuk az asztalra.Megjegyzés: ízlés szerint a fenti salátakeverékbe egy kávéskanálnyi paradicsompüré konzervet is keverhetünk, vagy közvetlenül a tálalás előtt fél dl nem savanyú tejfelt keverünk el benne. |