Kínaikel saláta

 50 dkg kínai kel, 1 vöröshagyma vagy 2 póréhagyma, 2 alma, só, bors, petre­zselyemzöld, 3 evőkanál ecet, 1 kávés­kanál méz

A kínai kelt apróra, a hagymát vé­kony karikákra vágjuk, az almát uborkagyalun legyaluljuk. Megfűsze­rezzük, és hozzáadjuk a vízzel és ecet­tel elkevert mézet. Fél napig állni hagyjuk. Leönthetjük majonézzel is, amit kefirrel szaporíthatunk.

Narancsos kínaikel saláta

 50 dkg kínai kel, 2 narancs, 5 dkg dió, só, 3 evőkanál ecet, 1 kávéskanál méz.

 A kínai kelt, a narancsot és a diót apróra vágjuk, megfűszerezzük, és leöntjük az ecetből, vízből és mézből készült öntettel. 2 dl joghurtból, 1 dl citrom levéből, 1 kávéskanál mézből, csipetnyi sóból és 3 kávéskanál olaj­ból készült keveréket is használha­tunk.