Kelvirág tartármártásban

   80 dkg kelvirágrózsát ugyanúgy megfőzünk, lehűtünk és lecsepegte­tünk, mint a kelvirágsalátához. Közben 10 dkg majonézt és 1 kávéskanál­nyi mustárt porcelán vagy zománcozott keverőtálba teszünk, hozzáadunk 1 dl nem savanyú tejfelt, és habverővel simára keverjük. Megsózzuk, egy csipetnyi törött borssal, késhegynyi porcukorral, egy fél citromlével ízesít­jük és habverővel jól elkeverve 1/2 dl fehér bort adunk hozzá. Ebbe a már­tásba tesszük bele a teljesen lehűtött és lecsepegtetett kelvirágrózsákat, óvatosan összekeverjük benne, és egy félórára hűtőszekrénybe helyezzük el tálalás előtt. Ekkor zöldsalátalevéllel kibélelt salátástálra halmozzuk fel, és így adjuk asztalra.