Hagymás paradicsomsaláta
Keverőtálba teszünk két
evőkanálnyi jó étolajat (én szőlőmag olajat
szoktam használni minden salátához) és egy
evőkanálnyi ecetet és 1/2 dl hideg vizet.
Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés finomra
vágott zöldpetrezselyemmel és habverővel
simára keverjük. Közben 10 dkg
megtisztított hagymát szép vékony
karikára szeletelünk, gyengén megsózva
összekeverjük és 10—15 percig állni
hagyjuk, majd kicsavarva belekeverjük a fenti
salátaecetbe. Végül hozzáteszünk 50 dkg
vékony szeletekre vágott friss paradicsomot, és
óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön
össze.Salátástálba téve,
hűtőszekrényben lehűtjük, és így adjuk
asztalra.
Paradicsomsaláta újhagymával
Ugyanúgy készül mint a fenti azzal az
eltéréssel, hogy a hagyma helyett egy szép nagy
csomó újhagymát aprítunk bele, a zöld
szár egyrészét is rajta hagyva. Az
ízesítés teljesen megegyezik a fentivel,
legfeljebb — ízlés szerint — egy csipetnyi
mustárt is keverhetünk a paradicsomsaláta
ecetjébe.
|