Hagymás paprika-és zöldparadicsomsaláta6 db szép ecetes paprikát kimagozunk,csutkázunk és vékony szeletekre vágunk. Ugyancsak vékonyan felszeletelünk 8 db kisebb, ecetben eltett zöldparadicsomot. Ezt követően 10 dkg vöröshagymát vékony karikára szeletelünk, megsózzuk, összekeverjük és 10—15 percig állni hagyjuk a sóban. Közben egy porcelán vagy zománcozott keverőtálba teszünk két evőkanálnyi olajat, 2 evőkanálnyi ecetet az ecetes paprikáról, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy csipetnyi finomra vágott zöldpetrezselyemmel és simára keverjük. Ebben előbb elkeverjük a sóból kicsavart hagymát, majd a zöldpaprikát és zöldparadicsomot és jól összekeverjük. Ha kell, utánaízesítjük — ízlés szerint egy kevéske mustárt is keverünk hozzá — és egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt. Vékony szeletekre vágott kovászos uborkát is keverhetünk el benne, ebben az esetben kevesebb paprikát és zöldparadicsomot veszünk hozzá. |