Gombasaláta fehér borral

  50 dkg gombát megtisztítunk, jól megmosunk és nagyobb darabokra aprítva egy evőkanál olajon egy csipetnyi apróra vágott hagymával meg­pirítunk. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy fél csomó apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és másfél dl fehér borral felengedve, fedő alatt addig pároljuk, míg a nedvtartalom elpárolog belőle, és sisteregni kezd. Ekkor levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük. Közben 7 dkg majonézt keverő­tálba teszünk, beleteszünk egy kávéskanál mustárt és egy fél citromnak a levét, majd habverővel simára keverjük. Beletesszük a gombát, utánaíze­sítjük, megszórjuk egy kis csomó finomra vágott metélőhagymával és zöld salátalevéllel kibélelt salátástálba téve egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt.