Gombasaláta fehér borral50 dkg gombát megtisztítunk, jól megmosunk és nagyobb darabokra aprítva egy evőkanál olajon egy csipetnyi apróra vágott hagymával megpirítunk. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy fél csomó apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és másfél dl fehér borral felengedve, fedő alatt addig pároljuk, míg a nedvtartalom elpárolog belőle, és sisteregni kezd. Ekkor levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük. Közben 7 dkg majonézt keverőtálba teszünk, beleteszünk egy kávéskanál mustárt és egy fél citromnak a levét, majd habverővel simára keverjük. Beletesszük a gombát, utánaízesítjük, megszórjuk egy kis csomó finomra vágott metélőhagymával és zöld salátalevéllel kibélelt salátástálba téve egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt. |