Fűszeres zellersaláta

 Fél kg zellert megtisztítunk, megmosunk és kisebb szeletkékre vágva ugyanúgy megfőzünk, mint a majonézes zellersalátánál. Lehűtjük, le­szűrjük és jól lecsepegtetjük. Közben egy keverőtálban két evőkanál finom étolajat és egy evőkanál ecetet egy evőkanál hideg vízzel habverővel simára keverünk. Ezután vágódeszkán egy kis csomó metélőhagymát, 2 dkg ece­tes uborkát és egy kis csomó zöldpetrezselymet együtt finomra összevágunk és ezt is hozzátesszük a salátaecethez. Végül egy kávéskanál mustárt te­szünk hozzá, ezzel is simára keverjük, majd hozzátéve a zellert,  óvatosan összekeverjük. Előzőleg meg­sózva, borsozva egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt.