Fűszeres gombasaláta

   50 dkg gombát megtisztítunk és jól megmosva, cikkekre vágva felda­raboljuk. Most egy lábasban 2 evőkanálnyi olajat felhevítünk, benne egy kis fej apróra vágott hagymát megfonnyasztunk, beleteszünk egy kis db babérlevelet és a gombát és erős tűzön, nyílt láng felett 3—4 percig pirít­juk, megsózva, borsozva és gyakran megkeverve. A tűzről levéve kihűt­jük. Közben egy kis csomó zöldpetrezselymet, egy kis csomó metélőhagy-mát és egy kis db (kb. 3 dkg) ecetes uborkát együtt finomra összevágunk és hozzákeverjük a gombasalátához. Hozzáteszünk egy kávéskanálnyi mustárt, egy egész citrom megszűrt levét és egy csipetnyi reszelt citrom­héjat, ha kell, utánasózzuk, borsozzuk és jól összekeverve egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Öblösebb üveg vagy porcelán salátástálban tá­laljuk, előbb zöldsalátalevelekkel bélelve ki a tálat. Kitűnő ez a saláta, ha a tálalás előtt 15—20 dkg kisebb cikkekre vágott friss paradicsomot keverünk el benne.