Fűszeres gombasaláta50 dkg gombát megtisztítunk és jól megmosva, cikkekre vágva feldaraboljuk. Most egy lábasban 2 evőkanálnyi olajat felhevítünk, benne egy kis fej apróra vágott hagymát megfonnyasztunk, beleteszünk egy kis db babérlevelet és a gombát és erős tűzön, nyílt láng felett 3—4 percig pirítjuk, megsózva, borsozva és gyakran megkeverve. A tűzről levéve kihűtjük. Közben egy kis csomó zöldpetrezselymet, egy kis csomó metélőhagy-mát és egy kis db (kb. 3 dkg) ecetes uborkát együtt finomra összevágunk és hozzákeverjük a gombasalátához. Hozzáteszünk egy kávéskanálnyi mustárt, egy egész citrom megszűrt levét és egy csipetnyi reszelt citromhéjat, ha kell, utánasózzuk, borsozzuk és jól összekeverve egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Öblösebb üveg vagy porcelán salátástálban tálaljuk, előbb zöldsalátalevelekkel bélelve ki a tálat. Kitűnő ez a saláta, ha a tálalás előtt 15—20 dkg kisebb cikkekre vágott friss paradicsomot keverünk el benne. |