Fejes saláta fűszeres ecettelKét evőkanál finom étolajat és egy evőkanál ecetet porcelán vagy zománcozott keverőtálba teszünk. Most egy kis csomó zöldpetrezselymet és metélőhagymát jól megmosunk és vágódeszkára teszünk. Hozzáadunk 2 dkg vöröshagymát és 5 dkg ecetes uborkát, néhány szál tárkonylevelet és 4—5 szem kapribogyót. Az egészet együtt apróra vágjuk össze úgy, mint a zöldpetrezselymet szokás és hozzátesszük a salátaecethez. Megsózzuk, borsozzuk és habverővel jól összekeverjük a fűszeres salátaecetet. Ha a leve kevés lenne, egy-két kanál uborkaecetet tegyünk még hozzá. Végül két szép nagy fej salátát kisebb levélkékre szaggatva keverünk el benne és néhány percre a hűtőszekrénybe téve tálaljuk.Fejes saláta fűszeres ecettel és főtt tojássalUgyanúgy készül mint az előbbi, azzal az eltéréssel, hogy a fűszeres ecetben elkevert salátára két db keményre főtt, jól lehűtött tojást reszelünk finom tormareszelővel ezzel is jól összekeverjük és néhány percig a hűtőszekrénybe téve tálaljuk. |