Flamand saláta

  40 dkg vöröskáposztát megtisztítunk, jól megmosunk és a lehető leg­vékonyabb metéltre vágunk össze, vagy legyaluljuk. Megsózzuk, össze­keverjük, 4 órán keresztül állni hagyjuk, majd a sóból kicsavarva keverő­tálba tesszük. Közben 15 dkg zellert megtisztítunk. Jól megmossuk és ugyancsak hajszál vékony csíkokra vágva belekeverjük a vöröskáposz­tába. Megsózzuk, borsozzuk, ezután 1 dl ecetet, fél dl vízzel felforralunk és forrón ráöntjük a salátára. Fedővel befedjük és úgy hagyjuk teljesen ki­hűlni. Ekkor jól összekeverjük, ha kell, utánaízesítjük és egy órára hűtő­szekrénybe tesszük. Tálalás előtt 2 db borízű almát meghámozunk, mag­ját és magházát kivágjuk, az almát citrommal bedörzsölve szintén vékony csíkokra vágjuk és óvatosan belekeverjük a salátába, hogy ne törjön össze. Salátástálban tálaljuk, tetejét meglocsoljuk másfél dl nem savanyú tejfellel és megszórjuk egy fél csomó finomra vágott metélő-hagymával.