Fejes saláta egészséges keverékkelPorcelán vagy zománcozott keverőtálba teszünk két evőkanál majonézt, négy evőkanál joghurtot, egy evőkanál finom tormareszelőn lereszelt nyers sárgarépát és habverővel teljesen simára keverjük. Ezután megsózzuk, borsozzuk és hozzáteszünk egy kávéskanálnyi finomra vágott metélőhagymát és ugyanannyi finomra vágott zöldpetrezselymet, jól összekeverve, kb. fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Közben jól megmosunk és ugyancsak előhűtünk két szép nagy fej salátát is. Ha mindkettő jéghideg, a salátát kis levélkékre szaggatva beletesszük a zöldségkeverékbe és jól összekeverjük benne. Ha kell, utánaízesítjük és üveg vagy porcelán tálba téve még néhány percre a hűtőszekrénybe tesszük. Közvetlenül a tálalás előtt hozzákeverjük egy fél citrom kicsavart és megszűrt levét, és így adjuk az asztalra. |