Fejes saláta egészséges keverékkel



  Porcelán vagy zománcozott keverőtálba teszünk két evőkanál majo­nézt, négy evőkanál joghurtot, egy evőkanál finom tormareszelőn lere­szelt nyers sárgarépát és habverővel teljesen simára keverjük. Ezután meg­sózzuk, borsozzuk és hozzáteszünk egy kávéskanálnyi finomra vágott me­télőhagymát és ugyanannyi finomra vágott zöldpetrezselymet, jól össze­keverve, kb. fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Közben jól megmosunk és ugyancsak előhűtünk két szép nagy fej salátát is. Ha mindkettő jéghideg, a salátát kis levélkékre szaggatva beletesszük a zöldségkeverékbe és jól összekeverjük benne. Ha kell, utánaízesítjük és üveg vagy porcelán tálba téve még néhány percre a hűtőszekrénybe tesszük. Közvetlenül a tálalás előtt hozzákeverjük egy fél citrom kicsavart és megszűrt levét, és így adjuk az asztalra.