Fejes saláta csirágfejjel (spárgával)   

    


   Egy evőkanál citromlevet két evőkanál finom étolajjal gyengén sózva és borsozva habverővel összekeverünk, megszórjuk egy kávéskanálnyi

finomra vágott zöldpetrezselyemmel és egy fél pohárka lehűtött főzőlevet adunk hozzá abból a vízből, amelyben a csirágfejet megfőztük (ha konzervből csináljuk, akkor ebből a léből teszünk hozzá egy keveset). Ízlés szerint egy egész kevés porcukorral is ízesíthetjük ezt a saláta levet. Két szép nagy fej salátát teszünk hozzá, levélkékre tép­ve, majd 20—25 dkg külön megfőzött, levélben lehűtött csirágot adunk hoz­zá, kb. 2—3 cm-nyi darabokra fel­aprítva. Legjobb, ha csirágfejekkel készítjük, szükség esetén konzerv csir­ágot is használhatunk hozzá.Óvatosan keverjük össze,hogy a csirág ne törjön és néhány percnyi hűtés után tálaljuk.