Fejes saláta csirágfejjel (spárgával)Egy evőkanál citromlevet két evőkanál finom étolajjal gyengén sózva és borsozva habverővel összekeverünk, megszórjuk egy kávéskanálnyifinomra vágott zöldpetrezselyemmel és egy fél pohárka lehűtött főzőlevet adunk hozzá abból a vízből, amelyben a csirágfejet megfőztük (ha konzervből csináljuk, akkor ebből a léből teszünk hozzá egy keveset). Ízlés szerint egy egész kevés porcukorral is ízesíthetjük ezt a saláta levet. Két szép nagy fej salátát teszünk hozzá, levélkékre tépve, majd 20—25 dkg külön megfőzött, levélben lehűtött csirágot adunk hozzá, kb. 2—3 cm-nyi darabokra felaprítva. Legjobb, ha csirágfejekkel készítjük, szükség esetén konzerv csirágot is használhatunk hozzá.Óvatosan keverjük össze,hogy a csirág ne törjön és néhány percnyi hűtés után tálaljuk. |