Cikóriasaláta vöröshagymával30 dkg cikória, 1 vöröshagyma, 1 alma,1 evőkanál petrezselyemzöld, 1 evőkanál metélőhagyma, 1 kávéskanál mustár, 1 evőkanál ecet, 2 evőkanál olaj, 1 dl almalé, só bors.A cikóriát megtisztítjuk (közepét, ha túl keserű, kivágjuk) és vékony karikákra szeljük. A hagymát és az almát lereszeljük, hozzákeverjük az apróra vágott metélőhagymát és petrezselyemzöldet. Az ecetből, az almaléből és a fűszerekből mártást keverünk, ráöntjük a salátára és hűtőszekrényben 60 percig hűtjük.Cikóriasaláta naranccsal50 dkg cikória, 3 narancs, 1 citrom leve, 1/2 tubus majonéz, 1 dl tejföl, só, bors, cukorA cikóriát apró karikákra vágjuk, és közékeverjük a feldarabolt narancsot. A citromléből, a majonézből, a tejfölből és a fűszerekből öntetet készítünk és ráöntjük.Cikóriasaláta almával50 dkg cikória, 3 alma, 3 körte, 1 citrom leve, 3 dl kefir, 1 kávéskanál mustár, só, 1 kávéskanál méz, 2 kávéskanál petrezselyemzlöd.A cikóriát vékony karikára vágjuk, az almát és körtét közéreszeljük, és leöntjük a kefirből, citromból, mézből és a fűszerekből készült öntettel. Lehűtve tálaljuk.Cikóriasaláta olajbogyóval40 dkg cikória, 5 evőkanál olaj, 4 evőkanál ecet, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kemény tojás, 15 kimagozott olajbogyó, só, bors, 1 kávéskanál mustár.A cikóriát vékony szeletekre vágjuk és nagy salátástálba tesszük. Az olajat, az ecetet, a mustárt, az apróra vágott vöröshagymát összekeverjük, beletesszük a fokhagyma levét és a kockára vágott tojást a fűszerekkel együtt. A salátára öntjük, végül meghintjük félbevágott olajbogyókkal. |